Reklam
  • Reklam
Çocuk tacizine dur diyelim...
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Çocuk tacizine dur diyelim...

23 Mart 2016 - 13:13

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Hem etrafındaki jeopolitik riskler hem de içerideki terörle uğraşıyor.

Toplum her gün terörle yatıp, patlayan bombalarla, şehitlerle güne uyanıyor. Bugün size terörün başka yüzünü anlatacağım ve çocuklarınızı kimseye emanet edemeyeceğiniz gerçeğini bir kez daha görmenizi ve düşünmenizi sağlayacağım.

Artık sıklıkla duyduğunuz okullarda öğretmen tacizini dillendirmek istiyorum. Çünkü benimde çocuğum var ve okulda başına ne gelecek ya da ne geldi endişesini herkes gibi bende yaşıyorum. Onun için her an okulda öğretmenleri takip etmem gerekir. O da olamayacağına göre bu endişem devam edecek demektir. Bu benim için nasılsa sizler içinde öyle diye düşünüyorum. Evet öğretmenimizden şikayetimiz yok. Fakat bu konuda sadece kendimizi düşünmek zaten Müslümanlığa da sığmaz.

Ne kadar çok duyar olduk değil mi taciz haberlerini…

Öğretmeninin tacizini dillendiren ve yardım bekleyen genç kızı suçlu bulup ölümüne neden olandan tutun da, imam nikahını kendisine siper edip çocuğuyla evlenen öğretmenler var artık. Çocuk tacizinin boyutları giderek genişliyor ve bu zor ortamlarda çıkış kapısını bulan çocuklar hayatlarını kurtaracak. Kapıyı bulamayanlar eskilerin tabiriyle “sele altına” gidecek.

Yazık ki ne yazık!

Bundan birkaç yıl öncesinde bir yakınımın çocuğu üniversite sınavına hazırlanmak için gittiği dershanenin hafta sonları etüd evlerinde ders yapacağını orada yatılı olarak kalacağını söyledi. Nasıl tepki gösterdiğimi anlatamam. Etüd evlerinde ablalar- ağabeyler ders verecek. Tanımadığınız bilmediğiniz insanlara canınızı emanet ediyorsunuz. 

Her şey olabilir.

Bugün gelinen noktada öğretmenlerle ilgili çarşaf çarşaf  haberler var… Sahte öğretmen yirmi yıl sonra fark edilirse, gerisini siz düşünün.

Vakıfların kurduğu yatılı okullarda yaşanan rezalete ne demeli. İşte Karaman’daki vahim olay. Öğretmen küçük yaştaki (dokuz on yaşlarında) erkek çocuklarını taciz ediyor.

Karaman'da bir öğretmenin küçük yaştaki erkek öğrencilere tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanması kentteki herkesi şoke ederken, gözler vakıf ve derneklerin kurs ve etüt adı altında açtığı evlere çevrildi.

Karaman'da ve Aydın'ın Nazilli ilçesinde öğrencilere cinsel istismar iddiasıyla öğretmenlerin tutuklanmalarının yankıları sürerken, bir öğrenciye cinsel istismar iddiası da Osmaniye'den geldi. Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde, ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi 6 kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen sınıf öğretmeni  tutuklandı. Aydın'da 6 kız öğrenciye cinsel saldırıyla suçlanan hizmetli tutuklandı! 

Yine okullarda yaşanan bir olay. Nasıl ki teröre dur diyebiliyorsak tüm bu yaşanan olaylara da dur denilebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın atacağı adımlar çok önemli ve onlar bu işi kaynağından kurutmalı. Öğretmenler eğitimlerinin yanı sıra yeterlilik anlamında, ruhsal ve psikolojik olarak da önemli sınavlardan geçmeli ve araştırılmalı. Onlara emanet ettiğimiz çocuklarımızın güvende olduğundan emin olmalıyız.

Çocuklarımız Allaha emanet. Sapık zihniyetli insanlardan, öğretmenlerden Allah korusun. Evlatlarımızı geleceğe hazırlasınlar diye emanet ettiğimiz öğretmenler, umalım ki; bundan böyle emanete hıyanet edenler olmasın ve çocuk tacizi son bulsun.

Alın size terör… Bu da terörün öbür yüzü…

Son Yazılar