Reklam
  • Reklam
Konya büyürken imaj değiştiriyor
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Konya büyürken imaj değiştiriyor

09 Mayıs 2018 - 00:01

Sıcak, yağmurlu ve hareketli günler yaşanıyor. Hem ülke gündeminde hem de ilimizde pür telaş koşuşturanlar var.

Seçim atmosferinde, kısa zamanda çok işler başaranların mı olacak göreceğiz. Ancak biz burada siyasetin dışında olması mümkün olmayan ticareti konuşacağız.

Eskiden Konya’da alışveriş yapılan mekanlar belliydi. Bedesten içi, Kapı Camii civarındaki esnaflar, kunduracılar içi, Saray Çarşısı, Kadınlar Pazarı gibi belirli yerlerden alışveriş yapılır ve hatta mahallelerde küçük bakkallar günlük ihtiyacı karşılardı. Bugün başınızı nereye çevirseniz ihtiyaçlarınızı her an karşılayabileceğiniz, size değişik alternatifler sunan, son derece modern alış veriş merkezleri ve içlerinde de tescilli markaların kampanyalar sunduğu modern mağazalar var. Yani sözün özü ticaret giderek genişliyor ve büyüyor.

Bir başka anlatımla, yakın tarihe kadar sokak aralarında, köşe başlarında, ilkel görüntülü pazar yerlerinde yapılan alışverişler, yerini artık çağdaş standartları aratmayacak alışveriş merkezlerine bırakıyor. Boy boy, irili ufaklı bu merkezler, sadece alışveriş kültürünün gelişmesine katkı sağlamakla kalmıyor, sosyal gereksinimlere hareketlilik getirerek, insanların yaşam kalitesine renk ve canlılık katıyor.

Kısacası, kent büyüyor; büyüme  'imaj' değişimini de peşinden getiriyor. Geçmişte kentin merkezi yerlerinde kümelenen alışveriş mekanları yerini artık hemen her kesimde açılan yeni alışveriş merkezlerine terk ediyor.

Kentimiz büyürken bu büyümede katkısı olanları unutmamak da gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek beyefendi yeni bir yola girdi. Aslında onu hep siyasetin içinde tanıdık. Bugün aday olduklarını açıklayanların çoğundan siyasi tecrübe olarak hep önde olacaktır. Siyasi yönünden çok bu yazımızda kentimize kazandırdıklarını göz önüne aldığımızda 14 yıla ne çok şey sığdırmış diyebiliyor muyuz ona bakmak lazım?

Yukarıda bahsettiğim o eski çarşılar, yıkık dökük alanlar onun döneminde çarşı kimliğini yapılan restorasyonlarla kazanmış oldu. Dünya standartlarında stadyumumuz oldu. Konyaspor'a çok büyük destekler verildi. Yaşam alanlarının kalitesinin artırılması, parklar, bahçeler, yeşil alanlar yeniden doğuşu yaşadı. Kentimiz laleler şehri olurken, sosyal ve kültürel alanlarda da yoğun çalışmalar yapıldı. Aslında şöyle bir detaylı anlatmaya kalksak Konya çok değişim geçirmiş diyeceğimiz şeyler yaşandı.

Artık Akyürek devri kapandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yeni başkan… İlk icraatlarından biri esnaf ziyaretleri oldu. Bu kentin ticaretini geliştirmek belki belediyenin işi değil ama onların da esnafa sahip çıkıp, piyasanın hareketini artıran ve kolaylaştıran çalışmalar yapması doğru olacaktır. Halkla iç içe olan başkanlar her zaman bir adım önde olurlar diye düşünüyorum. Uğur Başkan belediyecilikte epeyce tecrübe kazandı. Bundan sonra aldığı bayrağı zirveye taşımak onun görevi. Konya gelişiyor ve büyüyor. Kentsel olarak yaşanan bu gelişim umalım ki ticari ve sınai alanda da yaşansın ki herkes kazançlı çıksın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar