Krizi fırsata çevirip risk almak zorundayız..
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Krizi fırsata çevirip risk almak zorundayız..

23 Ekim 2018 - 18:28

Ekonomide, hassas dönemlerde konu teknik yönlerin yanı sıra "psikolojik" unsurları da içerdiğinden ayrıntıları ihmal etmemek gerekir. Yeni Ekonomi Programı açıklandı. Enflasyonla mücadele için topyekün mücadele edileceği söylendi ve bu yolda adım atan şirketler, firmalar oldu. Ancak her geçen gün konkordato ilan eden firmaların sayısı artarken, piyasada sıcak para akışının sağlanamaması da sıkıntıları artırıyor.

Yeni Ekonomi Programı, hazırlık aşamasındaki emek kadar uygulama aşamasında da katılımcılık gerektiriyor. Yeni Ekonomi Programını tabana yaymak, anlatmak, benimsenmesini sağlamak büyük önem taşıyor.

Enflasyonla Mücadele Stratejisi'nde atılan adımları fırsata çevirmek ve kazandırdığı zamanı iyi kullanmak gerekiyor.

Bu kadar çalışma ve üretim yapılırken, insansız hava aracı üretip Atak Helikopterine havada zeybek oynatırken, tüketicilerin temel gıdası et fiyatlarını düzenleyememek de neyin nesi anlamış değilim.

Kurların dengelenmesi ne kadar soluklandırıcı ise bunun sürdürülebilirliği de o denli önemlidir. Sanayici, fiyatlama yapabilmek için çok acil önünü görmek istiyor.

Milyonluk tesislerin kurulduğu, milyonluk siparişlerin döndüğü bir piyasada birkaç yüz bin lira için işletmelerin nefesinin kesilmesine izin vermemek gerekiyor.Bir çekin arkasının yazılması, bir bankanın takibe geçtiğinin duyulması yılların firmalarının itibarını dibe vurdurabiliyor.

İyi niyetli müesseselerin konkordato dahil olmak üzere yan yollara girmesine gerek kalmadan, bankalardan piyasa gerçekleri ile uyumlu adımlar bekleniyor.

Büyümek için en iyi zaman, başka kimsenin risk almaya cesaret edemediği zamandır. Belki de bugünleri kastediyoruz. Büyümek için risk almak zorundayız. Bu nedenle düzenleyicilerin ve yönetim kurullarının gündemindeki en önemli konulardan biri derisk kültürüdür. Hayatın her alanında olduğu gibi, iş yaşamında da davranışlarımızı, kültür belirliyor.

Dünyadaki değişimi yakalamak için güncel trendleri takip etmek ve iş yapma süreçlerini esnek bir yapıya kavuşturmak gerekiyor. Bütün dünya gördü ki dün önemli olan bir risk, bugün artık o kadar önemli olmayabilir. Bugün hiç aklımıza gelmeyen bir risk ise yarın bir anda önemli bir tehdit olarak hayatımızı altüst edebilir. En iyi savunma, her şeye hazır olmaktır.

Ekonomik krizi fırsata çevirip, risk alarak büyümenin tam zamanı deyip cesaretle yola çıkma zamanı …

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar