LUT KAVMİ VE TOHUMLARI
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

LUT KAVMİ VE TOHUMLARI

20 Nisan 2016 - 10:29

İslamiyetin, dindarlığın sosyal medyada yaşanılır veya tartışılır olduğunu bir kenara bırakıp, toplum içerisinde yer alan ve endişeyle baktığımız insanları konuşalım istedim. Bugün ben size LUT KAVMİ ve onun bugün yeşeren tohumlarından söz etmek istiyorum.

Lut peygamber, İbrahim peygamberle aynı dönemde yaşamıştır. Hz. Lut, Hz. İbrahim'e komşu kavimlerden birine elçi olarak gönderilmişti. Bu kavim, Kuran'da belirtildiğine göre, o güne kadar dünya üzerinde görülmemiş bir sapıklığı, eşcinselliği uyguluyordu. Hz. Lut, onlara bu sapıklıktan vazgeçmelerini söylediğinde ve onlara Allah'ın ilahi tebliğini getirdiğinde onu yalanladılar, peygamberliğini inkar ettiler ve sapıklıklarına devam ettiler. Bunun sonucunda da kavim, korkunç bir felaketle helak edildi.

Hz. Lut'un yaşadığı bu şehrin, Eski Ahit'te geçen ismi Sodom'dur. Kızıldeniz'in kuzeyinde kurulmuş olan bu kavmin aynı Kuran'da yazılanlara uygun bir şekilde helak edildiği anlaşılmıştır. Yapılan arkeolojik çalışmalardan anlaşıldığına göre şehir, İsrail-Ürdün sınırı boyunca uzanan Tuz Gölü'nün (Ölü Deniz) yakınlarında bulunmaktadır.

Kendilerini doğru yola davetine karşılık kavminin Hz. Lut'a karşı cevabı onu tehdit etmek olmuştu. Lut Kavmi, kendilerine doğru yolu göstermesinden dolayı Hz. Lut'a karşı öfke duyuyor, onu ve onunla birlikte iman edenleri sürgün etmek istiyorlardı. Hz. Lut, kavmini apaçık bir doğruya çağırıyor ve anlaşılır bir şekilde uyarıyordu. Ancak kavim hiçbir uyarıyı dinlemiyor ve Hz. Lut'u inkar etmeye ve onun haber vermekte olduğu azabı yalanlamaya devam ediyordu.

Hz. Lut, Allah'tan yardım istedi: Dedi ki: "Rabbim, fesat çıkaran (bu) kavme karşı bana yardım et." (Ankebut Suresi, 30) Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar. (Şuara Suresi, 169)

Hz. Lut'un isteği üzerine Allah, erkek kılığına girmiş iki melek gönderdi. Bu melekler, Hz. Lut'a gelmeden önce Hz. İbrahim'e gitmişlerdi. Hz. İbrahim'e yaşlı karısının bir çocuk doğuracağı müjdesini veren elçiler asıl gönderiliş sebeplerini de açıkladılar: Azgın Lut Kavmi, helak edilecekti.

Kavim helak olurken içlerinden Hz. Lut ve sayıları ancak "bir ev halkı" kadar olan iman edenler kurtarıldı. Hz. Lut'un karısı iman etmemişti ve o da helak edildi. Böylece Hz. Lut karısı dışındaki ailesiyle ve kendisine inananlarla beraber kurtarıldı. Sapık kavim ise, yerle bir oldu.

 

Tüm bu bilgileri aşağı yukarı çoğunuz biliyordur. Ancak ben bu konuyu ekranlarda boy gösteren, üniversitelerde sayıları gittikçe artan ve hatta geçen gün bir arkadaşımın sosyal medya üzerinden dillendirdiği lut kavminin tohumlarını sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Sayıları her geçen gün artan, özellikle üniversitelerde yoğun olarak rastladığımız bu sapkın cinsin toplumun en dikkat çeken noktalarında bulunması özellikle benim canımı yakıyor. Çünkü tahammül edilir gibi değil ve bu ülke müslüman bir ülke. Gençlerimizi, çocuklarımızı üniversitelere gönderirken bu cinslerden de korumamız gerektiğini artık düşünmeye başlayalım.

Makyajlı, tüysüz kılsız bakımlı, tamamen kadınlaşmış genç erkeklerle karşılaşmak istemiyorum. Onların kadın kılığında erkek sesleriyle ekranlarda boy göstermeleri, sokaklarda meydanlarda yürüyüşler yapmaları, bazı partilerin onları savunan söylemleri sayılarını daha da artıracak, sapkın gençlik o yolda yürümeye başlayacaktır.

Ben kendi adıma, evlatlarımız adına çok endişeliyim. Allah Lut Kavmi’nin tohumlarını Kahhar sıfatıyla kahretsin ve helak etsin ki çoğalıp toplumu sapkınlıklara sürüklemesinler.

Son Yazılar