Vatandaşlık kolay kazanılmaz...
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Vatandaşlık kolay kazanılmaz...

14 Temmuz 2016 - 14:01

Gündemin en önemli konusu Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi? bence Suriye’ye barış ve huzur gelsin onlar da kendi ülkelerine dönsünler.

Bu kadar çok Suriyeli ile bir anda karşı karşıya kalan ülkemin vatandaşı şaşkınlığı üzerinden atamamışken, bir de vatandaşlık gündeme getirilmesi kabul edilir bir şey değil.

Onlar da bizim ülkemize uyum sağlamış değiller. Her türlü taşkınlıkta sınır tanımayan bunlar, etrafına zarar veren bunlar, toplum kurallarını bilmeyen ve çevresine uyum sağlayamayan bunlar… Ne sayarsanız sayın inanın az geliyor.

Ülkemin vatandaşının elde edemediği haklara bedel ödemişcesine sahip olmaları ve üstelik bunların onlara verilmesi mecburiyeti varmış gibi halkın susturulmaya çalışılması da cabası… Nedir bu?

Bilen var mı?

Bizim suçumuz bu ülkenin vatandaşı olmak mı?

Yapmayın lütfen…

Bazı yazarların provakatörlere fırsat vermeyin, tepki göstermeyin suskun kalın çağrılarına da fena kızıyorum. Bu millet koyun ya ne diye tepki göstersin olanlara. Ne diye gencecik bir canın yok olmasına ayaklansın… Yazık yazık dönüp bir kendinize bakın. O giden can sizin canınız olsa ne yapardınız? Köpeğe tekme attı diye olay mı çıkarılır? Onlar Suriyeli Müslümanlar bırakın köpeği tekmelesinler değil mi?

Yakınen şahit oldum. Hayvanat bahçesine gelen kıyafetleri düzgün ellerinde son model telefonlarla dolaşan genç Suriyelilerle karşılaştım. Devenin suratına tokat atan onlar. Maymunlara sigara yakıp ağızlarına sokan onlar. Çocuklarına ördekleri kovalatan onlar. Kafesleri tekmeleyen onlar. Bunlar nasıl Müslüman? Hayvanlara eziyet ediyorlar. Her yere destursuz girmelerine izin vermeyin kardeşim. Her yerde onlar tahammül edemiyorum. Bu kadar sağlıklı genç nesil vatandaşlık, vatan, ülke bilincini kavrayamadığı için ülkesini terk etmiş açıkcası yiğitliğin onda dokuzu kaçmaktır deyip finişi kırmış.

Biz daha Kürt sorununu çözmemişken, doğuda değil Konya’da tehdit edeceği adama hiç korkmadan, çekinmeden  “Biz Kürdüz adamın başına sıkarız” diyebilme cesareti gösteriyorlarsa bir de bunları milletin başına sarmanın alemi yok. İşte gördünüz sokak ortasında adam öldürüyorlar. Ev sahibini öldürenlerini de saymıyorum. Oradan getirdikleri paraları yiyedursunlar. Bütün mağazalarda onlar var çünkü. Eee bizim devletimiz de çeşmeleri onlara sonuna kadar açtı nasıl olsa. Paraları, satacakları da bitince hırsızlık oranlarında da cinayet oranlarında da artış olur. Tamam hayırlı olsun Suriyeli bir neslimiz oldu diye paşa paşa sırtımızda onları taşırız.Allah aşkına ne bekleniyor bunlardan? Kendi ülkelerine hayırları dokunmamış bize ne faydaları olacak?

Vatandaşlık hakkı verileceklerin eğitim seviyelerinin yüksek olduğundan, mühendis, doktor, veteriner gibi vasıfları taşıyanlardan olacağı söyleniyor. Söyleniyor da; kendi eğitimli gençlerimize iş imkanları o kadar çok ki boş kadrolara yerleştirecek eleman bulamıyoruz değil mi? Hayır yapmayın yapmayın...!!

Hiçbir ülkede yıkım, kıyım, savaş olmasın. Kan akmasın canlar yanmasın tabiki istemeyiz. Ancak herkes kendi ülkesinde mutlu olsun. Yıllardır bizim canımız yanarken kim ne dedi ve bizi savundu? Bize gelince yok. Yıllardır terörle mücadele eden gençlerimiz o yolda canını verdi. Vatan millet uğruna kan aktı canlar yandı. Tüm bunlar varken bir de Suriyelilerle uğraştırmayın bu milleti.

Son Yazılar