Zengin değil topluma yarar sağlayan olun...
Nimet DÖNMEZ

Nimet DÖNMEZ

Zengin değil topluma yarar sağlayan olun...

11 Nisan 2018 - 09:54

Neden herkes zengin olmak istiyor?

Hiç düşündünüz mü?

Fakat kendinizde dahil olmak üzere herkesin zengin olmak gibi bir hayali var. Kiminle konuşursanız konuşun, bulunduğu seviyenin üstünde hayalleri vardır ve onları elde etmeye çabalar. Aslında belki de insanları bu kadar hırslı yapan ve hep yüksektekini almak için zıplatan neden de bu değil midir?

Şöyle bir derinlemesine düşündüğünüzde hem endişe duyuyor, hem üzülüyorsunuz. Başarı odaklı olmanın çok ötesinde zengin olmak düşüncesi toplumda daha fazla yaygın görülüyor.

Zenginlik para, mülk, servet sahibi olmakla sınırlı bir felsefik tanımlama değildir. Bir kişiye, “zengin” diyebilmemiz için en az 3  kuşağın (dede, çocuk, torun) geçmesi gerekiyor. 3. kuşağı geride bıraktığınız takdirde, bir ülkenin veya yaşadığımız global dünyanın zenginler kulübüne girmişsiniz demektir. Hani hanımların daha iyi bildiği  “mayasız hamur kabarmaz” sözü işte tam bu duruma uygun düşüyor. Maya dededen toruna geçerse,  torunda akıllıysa hamur çoğalır.

Para sahibi olmanın sorumlulukları ağırdır. İçinde bulunduğunuz topluma “yarar”, ülkenize “girdi”, küresel ekonomiye de “kolaylaştırıcı etki” sağlamanız gerek.

"Hızlı zengin olma" yolları sizi daha da fakirleştirebilir. Olabildiğince bunlardan uzak durmaya çalışın. Çünkü size bir yerden miras kalmadığı sürece bu pek mümkün değildir. Hatta size miras kalan parayı bile adamakıllı idare edemezseniz kısa sürede kaybedebilirsiniz. Kısa sürede zengin olmanın en iyi yolu iyi bir plan yapmak ve bunu başarılı bir şekilde uygulamaktır.

Aslında bugün yazımızda yine döviz kurlarındaki hareketlilikten bahsedelim derken birden bu konunun içinde bulduk kendimizi. Döviz piyasası nasıl kaynıyor. Dolar üzerinden borçlananları dolar kredisi kullananları düşünmek bile istemiyorum. Durum bir hayli sıkıntılı ve sıkıntı devam edecek gibi de görünüyor. Türk Lirasını Koruma Kanunu ile dolar kredisi kullananlara sınırlama getirildi zaten. Ancak belirli bir kısım bunun dışında tutuluyor.

Bu dönemde büyük borçlar altında olan şirketlerin çok temkinli olmaları ve beklemede kalmalarında yarar var. ,

Aman dikkat…

Çünkü kısa dönemde iflasını ilan eden şirketler olacaktır diye de düşünmeden edemiyorum. Biz üretelim kazanalım derken, üretim potasında bulunan , ülkemiz için değerli olan varlıklar da elden çıkarılıp özelleştirme adı altında ucuz mal piyasasında satılınca bize başka şeyleri düşündürüyor. Kötü düşünmek istemiyorum. İyi düşünelim iyi olsun. Ve kısa yoldan zengin olmayı hayal edenler, zengin olmak için yaşamın olmazsa olmazlarını, değerlerini ayaklarının altına alıp onların üzerine basıp zıplayanlar çabuk düşerler bunu da unutmayalım.

Tüm bu konuların dışında ilimizde oda seçimleri yapılıyor. Başkanlar yerlerini korurken, daha önceleri çok tantanalı, tartışmalı, liste kavgalarının yaşandığı seçimler yok artık. Listeler belli oylanıyor uygulanıyor.  O kadar… Ne diyelim herkese tüm oda başkanlarına hayırlı olsun. Onlar sadece bu memlekete hizmet etmek için yola çıkmış olsunlar. O zaman doğru ve hayırlı sonuçlara ulaşılacak, onlarda bulundukları yerin hakkını vereceklerdir. Umalım ki öyle olsun ve toplum güzel hizmetler alsın. Tüm başkanların yolları açık, çalışmaları başarılı olsun.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar