5 kayıp hafta
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

5 kayıp hafta

16 Mayıs 2017 - 10:23

Aklımız fikrimiz hep kupada.

Salı günü gelse, Türkiye kupasında şu Kasımpaşa maçı bir oynansa da bizde kurtulsak, Konyasporlu teknik adamlar ve futbolcular da rahatlasa.
Kasımpaşa ile İstanbul’da oynanan yarı finalin ilk ayağında alınan o yenilgiden sonra bir türlü toparlanamadı Atiker Konyaspor!..
Son 5 hafta da alınan sonuçlara bakarsak, 2 beraberlik ve 3 yenilgi. Alınan 2, kaybedilen 13 puan.
O nedenle Ziraat Türkiye kupasında yarı final maçının oynanması Konyaspor’u rahatlatacak. Hele birde final kapısı açılırsa o zaman kimse tutamaz Kartalları.

Atiker Konyaspor, Cuma akşamı yenilgiyi çok mu hak etti?. Veya tersinden söyleyelim, Kayserispor çok iyi oynayarak mı kazandı? Elbette ki hayır.
Her ne kadar Kayserispor topu ileri taşıma veya duran top organizasyonlarını iyi değerlendirse de iyi bir takım olduğu veya iyi oynadığı için kazanmadı.  
Konyaspor zaman zaman pas oyununa dönerek oyunu domine etmeye çalışsa da sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle kadrosunda ki önemli eksiklikler sonucu  maçın büyük bölümünde özellikle de hücumda etkisiz kaldığı için yenilgiye davetiye çıkardı. Kısaca, sonucu Atiker Konyaspor belirledi dersek yanılmış olmayız.
Bu yenilgiyle Konyaspor’un Avrupa kupalarına katılma şansı daha önce de belirttiğimiz gibi sadece Ziraat Türkiye kupasında alınacak sonuçlara bağlı.

Atiker Konyaspor için Kayserispor maçı da öylesine bir karşılaşmaydı, geçtiğimiz son maçlarda olduğu gibi. Ne olduğunu anlayamadık.
Karşılaşma boyunca, Konyaspor zaman zaman pas oyununa dönerek oyunu kontrol etmek istedi. Bu bölümlerde de etkili oldu.
Sahaya iyi yayılan, rakibe boş alan bırakmayan ve pozisyon vermeyen, ancak topu ileriye taşımada zorlanan ve 3. bölgede top tutamayan Konyaspor’a karşılık puana şiddetle ihtiyacı bulunan ve kazanması gereken Kayserispor ise her ne kadar topu ileri taşıma gayreti içerisinde de olsa pozisyon bulmakta zorlandı.
Bu koşullarda ortaya çıkan tabloya göre, gol için ya duran top organizasyonları iyi değerlendirilecekti, yada futbolcuların kişisel yetenekleri ön plana çıkacaktı.
Atılan üç golde de görüldüğü gibi sonucu bu koşullar belirledi.
Kayserispor’un ilk golü korner atışından geldi. Bajic ve Lawal’ın gollerinde de kişisel yetenek öne çıktı.
Şimdi sırada kupa maçı var.
Dediğimiz gibi, şu kupa maçı bir oynansa da rahatlasak.
Atiker Konyaspor’a Salı günü (yarın) oynanacak maçta başarı dilerim. Tek gollü galibiyet final için Konyaspor’a yetecek. Başarmak futbolcuların elinde. Umutluyuz, inanıyoruz, güveniyoruz.
 

Son Yazılar