Reklam
  • Reklam
AL SANA OY
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

AL SANA OY

13 Ağustos 2014 - 11:11

12. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı ve Recep Tayyip Erdoğan Cumuhurbaşkanı seçildi. Hayırlı olsun diyemeyeceğim. Çünkü içimden gelmiyor. Çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu, tüm barış ve birlik çağrılarına, özgürlük söylemlerine karşılık yüzde 38 cıvarında oy aldı. Kaybeden İhsanoğlu değil, temiz siyaset, demokrasi, Cumhuriyet ve CHP ile MHP genel başkanları oldu. Dahası, Cumhurbaşkanlığı koltuğu, ABD'nin ve Okyanus ötesindeki o kişinin önerileri, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin yardımlarıyla Recep Tayyip Erdoğan'a ikram edildi.
Nasıl kaybedildi Seçim.
Birincisi: Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli'nin çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nu teşkilatlarını ve seçmenlerini hiçe sayarak aday göstermeleri..
İkincisi de; Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında masaya vurarak tıpış tıpış sandığa gideceksiniz sözleri oldu. Bunun altında, e... gibi gideceksiniz sözleri de yatabilir. Hatta daha kaba başka sözlerde çıkabilir. Utanmadan; liderlik özelliği bulunmayan, partisini her geçen gün çıkmaza sokan Kılıçdaroğlu'nun kendi hatasını temizleme adınaseçmenlerine sandık dayatması yapması bir çok kişinin oy kullanmamasına neden oldu. Ve söylenecek tek söz; al sana oy Kılıçdaroğlu. Gününü gördün sandıktan çıkan oylarla olmalıdır sanırım.
Evet, temiz siyaset ve demokrasi kaybetti. Bundan sonra yapılacak en doğru hareket, laf üretme yerine herkesin şapkasını önüne koyacak düşünmesi ve doğrular etrafında birleşerek Türkiye'yi daha kötüye gitmekten kurtarmaktır. Bu da tüm demokratların, sosyalistlerin, devrimcilerin birleşmesinden geçer. 2015 genel seçimleri bunun için tek hedef olmalıdır. Türkiye'de karanlıkların zifiri karanlığa dönüşmemesi, aydınlığa çıkartılması için bir daha Milletvekili seçilebilmek için genel başkan Kılıçdaoğlu'na ses çıkartamayan Milletvekilleri, İl Başkanları ve genel merkez delegelerine büyük görev düşmektedir. Önce onlar seslerini yükseltmeli. Kılıçdağoğlu'nu Partiye daha çok zarar vermemesi için partiden uzaklaştırmalıdırlar.
Zaman oturup ağlama zamanı değildir. Toparlanma ve birlik olma zamanıdır. O zaman haydi olağanüstü kurultay çağrısı yapmaya. Kemal Kılıçdaroğlu'nu sandıkta devirmeye.. Bu görev Milletvekillerinden başlamalıdır. Bunu da partiyi parçalamadan, ayrıştırmadan, yapmalıdırlar. Yoksa CHP'yi parçalama planları gerçeğe dönüşür. Bu da AKP'nin işine yarar..

Son Yazılar