Reklam
  • Reklam
Buruk kapanış
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Buruk kapanış

27 Aralık 2017 - 09:39

Atiker Konyaspor, ligin ilk yarısını iç sahada Fenerbahçe beraberliği ve altın değerinde 1 puanla kapattı.

Buruk kapanış dedik, elbette ki şampiyon adayı ve kaliteli kadrosu ile Fenerbahçe karşısında alınan puan çok önemli. Ama, Konyaspor’un konumu nedeniyle buruk kapanış olarak görülebilir.

Göztepe deplasmanından sonra yine iyi futbol oynamaya çalışan Kartallar, 1 puanı haketti ve kazandı. Bu nedenle kutluyorum.

Tabi ki, yönetimi de sosyal projelere devam ettiği ve Filistin’li Muhammed çocuğu  konuk ettikleri için kutluyorum.

Taraftarları kutluyorum; Filistin ve Kudüs dayanışması nedeniyle hazırladıkları kareografi muhteşemdi.

 

Atiker Konyaspor maça iyi başladı. 

Özellikle sağ kanattan geliştirilen ataklarla ilk 10 dakika içerisinde rakibi çıkartmayan ve 2 net pozisyon bulan yeşil-beyazlılar, ne yazık ki etkili vuruş olmadığı için kaleci Volkan’ı geçemedi.

Pivot santrfor olmadığı için teknik adamlar Ömer Ali, Mehdi, Miloseviç’i ileride dönüşümlü olarak oynattı.

Fenerbahçe, Konyaspor’un baskılı futbolu ve boş alan bırakmaması nedeniyle pas yapamadı, oyun kuramadı ve Konyaspor ceza alanına topla ilk kez 22. dakikada gelebildi. Sarı-lacivertiler ilk net pozisyonu ise 26. dakikada yakaladı. Bu dakikadan sonra da oyunu kontrol eden, Valbuena’nın hazırladığı ataklarla daha etkili olan taraf Fenerbahçe oldu.

 

Maçın ikinci yarısında da bu futbol devam etti. Fenerbahçe oyunu kontrol etti, ataklar geliştirdi. Konyaspor ise kadro yapısı gereğince kontrataklarla etkili oldu.

Nitekim, 51. dakikada rakip sağ bek İsla’nın kısa düşen geri pasında topu alan Ömer Ali, yerden şık bir vuruşla Konyaspor’u öne geçirdi. Bu gol tribünleri coşturdu.

Ancak, Fenerbahçe 69. dakikada korner atışından gelen topu Mehmet’in 6 pas içerisinde kafa ile kaleye göndermesiyle beraberliği yakaladı. Bunda elbette ki Konyaspor defansı ve kaleci Serkan’ın hatası büyüktü. Ama, kaleci Serkan son dakikada topu kornere atarak mutlak bir golü de önledi.

Kısacası, Atiker Konyaspor Fenerbahçe karşısında hak ederek aldığı 1 puanla kapattı devreyi.

 

Ligin ilk yarısını 15 puanla kapatan ve düşme tehlikesi yaşayan Konyaspor, son hafta kazanılan 1 puan moral ve güven artırdı.

Şimdi yapılacak, strese kapılmadan birlik içerisinde ara transferi en iyi şekilde değerlendirerek takıma yarar sağlayacak futbolcuları kadroya dahil etmek olmalıdır.

Nokta transferler diyoruz, çünkü ara transferde yapılacak hata su götürmez, dönüşü olmaz. Bu nedenle kadro en az 3 veya 4 futbolcu ile güçlendirilmeli.

Basında bir çok isim çıkıyor. Rodellega, Mustafa Pektemek, Yatabare falan. Keşke gelseler ama, Bunlardan Mustafa ve Rodellega’nın olacağını sanmıyorum. Yatabare ve Göztepeli Chilas  ise Konyaspor için aranan kan değil. Hele o Seleznov hiç olmaz. Umarım böyle bir hata yapılmaz.

Peki, dışarıda forvet oyuncusu arayacağımıza, son iki sezonda Konyaspor’a hayat veren, bu sezon takımdan ayrılan Bajic kiralanamaz mı?

Ara transfer için de yönetime büyük görev düşmekte. Daha öncede dediğim gibi, bunu da becersinler ve yapsınlar artık.      

 

 

Son Yazılar