Hesap şaştı
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Hesap şaştı

28 Aralık 2016 - 12:53

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören çok büyük bir laf etti.  


İstanbul Beşiktaş stadında oynanan ve siyasi gösteriye dönüştürülen "Şehitlere Saygı Maçı" sonrasında konuşan Demirören, “Türkiye'yi bölemeyecekler. Türkiye bölünmeyecek” diye bir çıkış yaptı.
Ne söz değil mi?

Türkiye’de 80 milyon kişi, bu Yurdun bölünmeyeceğini/bölünemeyeceğini bilmiyordu. Sağolsun Demirören hatırlattı.
Geçmişte Beşiktaş’ı ekonomik olarak batıran, bugün de Türk futbolunu yönettiğini sanan Demirören’i bu büyük sözlerinden dolayı kutlamak lazım.

 Atiker Konyaspor, ligin ilk yarısını Akhisan yenilgisi ve 24 puanla 7. sırada kapattı.

Akhisar mağlubiyetiyle puan sıralamasında 6’ıncılığı Osmanlıspor’a kaptıran yeşil-beyazlı takımda böylece ilk yarı hesabı şaşmış oldu.

Kartallar, konsantrasyon eksikliği nedeniyle son dakikalarda yedikleri golle kaçırdıkları 3 puanla, geçen yıl 16 haftalık periyodun ardından topladıkları 26 puanın altında kaldı. Konyaspor Akhisar’ı yenmiş olsaydı, 27 puanla en yüksek ilk yarı puanına ulaşmış olacaktı.  

Gol istatistiklerinde geçen yılı geride bırakan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon ilk 16 hafta da 19 atarken, buyıl 20 gol kaydetti. Geçen yıl 20 gol yiyen temsilcimiz, bu sezon ise, aynı dönemde kalesinde 16 gol gördü.

Akhisar maçı gelince:

Atiker Konyaspor adına garip bir karşılaşma oldu.

Her ne kadar ilk 45 dakikada oyunu kontrol eden ve iki net gol pozisyonu yakalasalar da Kartallar sanki Ziraat Türkiye kupası maçını unutmuş ve devre arası tatiline erken çıkmış havasındaydı.
Özellikle ikinci yarıda ki futbol Konyaspor’a hiç yakışmadı.

3. bölgede pas organizasyonunu iyi yapamayan, çift forvete dönmesine karşılık ileride top tutamayan, orta alan üstünlüğünü rakibe kaptıran ve bunun sonucu da ardı ardına ataklar yiyen, son haftalardaki defans hatalarını tekrarlayan Atiker Konyaspor bu koşullarda yenilgiden kurtulamazdı. Sonuçta öyle oldu.   

Aklımıza takılan, teknik adamlar defans kurgusunu neden bozdu. Ali Turan’ı şayet sakat değilse neden kulübeye çekti?.

İkincisi de, maçın ikinci yarısında fizik olarak oyundan düşen Miloseviç’e teknik adamlar 88 dakika nasıl dayandı. Oyundan almayı neden daha önce düşünmediler?

Kısacası, yazık oldu. Akhisar yenilmeyecek takım değildi. Devre arası tatili öncesi 3 puan çok iyi olacaktı. En önemlisi de 6. sıradaki yer korunacaktı. Ama, bu saatten sonra yapılacak bir şeyde yok.


Umarım, Kartallar yarın  Gümüşhane ile oynayacakları kupa maçını kazanırlar ve gruptan çıkma adına yarışta öne geçerler.

--

Kaynak: Hesap şaştı - Sabit Horasan

Son Yazılar