Reklam
  • Reklam
Hesap şaştı!...
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Hesap şaştı!...

18 Nisan 2018 - 11:42

Antalya deplasmanında alınan 1 puan iyi mi?

Bir deplasman karşılaşması o nedenle beraberliğin iyi olduğu söylenebilir. Ama, buna katılmıyorum.
Atiken Konyaspor’un Pazar günü çok önemli eksiklerle sahaya çıkan ve kendisinden daha rahat konumda bulunan Antalyaspor’u yenerek 3 puanla dönmesi gerekirdi.
Konyaspor’un, puan kaybetme lüksü yok. O nedenle, Antalya maçı mutlaka galibiyetle kapatılmalıydı.
Umut; yaşama sarılmak, lige tutunmak demektir.
Doğru, son 90 dakika bitinceye kadar umudumuzu yitirmemeliyiz. Kenetlenmeliyiz, çok doğru, ama Antalya deplasmanında alınacak bir 3 puan Konyaspor’a derin bir nefes aldıracak ve daha da rahatlatacaktı. Bu şansı kullanamadık Osmanlı da olduğu gibi.
Bu  beraberlikle teknik direktör Sergen Yalçın’ın 9 maçta 8 galibiyet planı da tutmadı, hesap şaştı.
Gönlümüz, Eto’nun eski takımı Antalyaspor’un filelerini havalandırarak “Cehenneme hoş geldin Eto” pankartını tersine çevirerek Konyaspor’a Cennet sevinci yaşatmasından yanaydı.
Ama olmadı. Bunda da teknik adamların  rolü büyük. Oyuncu değişikliklerinde geç kaldıkları için.
Son 6 haftaya 34 ve 28 puanla giren ve son haftaların başarılı iki takımı Antalyaspor ile Atiker Konyaspor Pazar günü kritik ve zor bir 90 dakikaya çıktılar.
Önemli eksikleri bulunan Antalyaspor kadro sıkıntısı nedeniyle 11 dışında yedek kulübesinde 6 futbolcuyla çıktı sahaya. Konyaspor teknik adamları ise, Sivasspor maçındaki 11’i bozmadı.
Hatta, teknik adamlar eleştirilere rağmen Fofana’ya yine 11‘de yer vermişti. Buna bir yerde katılmalıyız. Çünkü, boş alanda daha etkili olan bu futbolcu kontrataklarda Antalya defansına zor anlar yaşatabilirdi.
Ama beklenilen olmadı. Fofana belki defansif olarak katkı sağlamış olabilir ama ofansif olarak geçen haftalardan bir farkı yoktu.  
Antalyaspor teknik adamları her iki kanadı iyi kapatıp defansını da öne çok çıkartmayarak Konyaspor’un kanat ataklarını durdurdu ve kontratakların önünü kesti.  
Atiker Konyaspor, maçın başından itibaren, bir an önce gol bulma telaşı içerisinde olan Antalyaspor’a oranla topa hakim olan ve pas yaparak oyunu kontrol eden taraftı.
Ancak, yeşil-beyazlılar topu öne taşımakta zorlanınca rakip ceza alanına girme başarısını da gösteremedi.  Şut denemeleri de sonuçsuz kaldı.
Eto’nun da iyi kontrol edilmesi sonucu gol umutları duran top organizasyonlarına kalan Atiker Konyaspor’da Jonsson defansif, Mehdi ise ofansif orta saha olarak görev yaptı. Evet, Jonsson bu konuda son derece başarılıydı, ama Vehbi her iki yarıda 4 önemli fırsat yakaladı, ancak  her seferinde de topu auta atarak hayal kırıklığı yarattı.
Ömer Ali’nin 76. dakikada düşürülmesi sonucu penaltıyı vermeyen, hakem bununla da kalmadı Ömer Ali’ye sarı kart gösterdi.
Atiker Konyaspor’un mutlaka kazanması  gereken maçta golcü olarak devre arasında transfer edilen Jahoviç kenarda oturur ve 77. dakikada oyuna alınıyorsa bunda bir yanlışlık var demektir.
Teknik adamlar, maçı kazanma adına oyun içerisinde de değişikliğe de gitmelidir.
Bir yanda; Eto’o ile birlikte oynaması gereken  Jahoviç’i  kenarda oturtacaksın, diğer tarafta ofansif gücü daha iyi olan ve 7 gol 1 asistle oynayan Skubiç’i hala sağ bekte tutmaya devam edeceksin. Hani diyeceksiniz ki, Skubiç sürekli öne çıkıyor, doğru. Ancak, Ömer Ali sağ beke çekilerek Skubiç’in ileride oynaması  Eto’o ile birlikte  Konyaspor’a gol yollarını açabilirdi.
Kollarını göğsünde bağlayarak maçı izleyen Sergen hoca sanırım, Osmanlı maçında olduğu gibi 1 puan yeter diye düşünmüş olabilir. Ama, 1 puan yetmez, mutlaka kazanılması gerekirdi.
Kısacası, yazık oldu. Eksik yakalanan bir Antalyaspor’u yenememek Atiker Konyaspor için önemli bir kayıp.
Umarım bunun sıkıntısı lig sonunda yaşanmaz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar