Şimdi tam zamanı
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Şimdi tam zamanı

26 Mayıs 2014 - 15:55

Şimdi, Konya’nın imajını geliştirme, katkıda bulunma zamanı.

Artık çıtayı yükseltmek, Konyaspor’un marka değerini artırmak zamanı.

Torku Konyaspor’un sıra takım değil, Süper ligde ses getirecek takım olma yolunda gerekli adımların atılması zamanı geldi.

Geride kalan sezonda, ekonomik sıkıntı nedeniyle sesimizi fazla çıkartmadık. Eleştiriler abartılı olmadı.

Torku Konyaspor bu sezon ekonomik olarak daha rahat, geçen yıla oranla.

Bu nedenle, iyi bir yapılanmayla gelecek için sağlam temeller atılmalıdır.

Bugün, tam o gündür.

Yapılacak ilk iş, yönetim kurulu oturup kararını vermeli.. Teknik direktör Mesut Bakkal ile yola devam edilecekse, ki büyük olasılıkla öyle görünüyor, o zaman iki taraf arasında bir toplantı yapılarak kalacak veya gidecek futbolcular belirlenmeli.

Naçizane fikrimi soracak olursanız, ufku geniş, büyük düşünen bir teknik adamla çalışılmasından yanayım.

Konyaspor’un mevcut kadrosuna baktığımız zaman, bir çok futbolcunun sözleşmesinin sona erdiğini görürüz.

Takım iskeletini fazla bozmamakta yarar var. Ama, bazı futbolcularda gönderilmeli tabiî ki. Hatta, bazı genç futbolcularda tecrübe kazanmaları açısından 1. lig takımlarına kiralanmalı.

Ondan sonra ligde nasıl bir yol izleneceği masaya yatırılmalı.

Buyıl ki kadro üç-beş futbolcuyla takviye edilerek yine saç baş yoldurarak ligde kalma mücadelesi mi verilecek? Yoksa Konya’ya ve yeni stada yakışacak, daha üst sıraları zorlayacak bir kadro mu oluşturulacak? önce bu kesinleştirilmeli. 

Yabancı futbolculardan, Konyaspor’u tercih etmeleri halinde Hlep, Gekas, Djalma, Vukoviç veya Kokaloviç dışında gönderilmelerinde yarar vardır. Hatta, çok iyi bir forvet bulunması halinde Gekas’a da gerek kalmaz. Ama, Gekas kalsa bile, ikinci bir forvet oyuncusuna kesinlikle ihtiyaç vardır. O zaman bu ikinci tercih yerli oyuncudan yana kullanılmalıdır.

Kale, Kaya ile birlikte ikinci bir yerli kaleciye teslim edilmeli.

Torku Konyaspor yönetimi ile teknik kadro arasında yapılacak toplantıda transfer planlamasının yapılmasının ardından vakit geçirmeden çalışmalara başlanılmalı.

Zaman artık, küçük düşünme zamanı değil.

 İnanıyorum ki, yönetim ve teknik kadroda böyle düşünmektedir.

Yeni sezonda, yeni statta Konyasporlu taraftarların daha kaliteli, iyi futbol oynayan, ligde ilk 10 arasında ve rahat bir konumda yer alabilecek bir takım izlemeye ihtiyaçları var. Futbol şehri olma yolunda önemli yol alan Konya bunu hak ediyor.

Tüm Konya’nın beklentisi bu yönde.

Şimdi top; yönetim de ve teknik kadroda.

Bu arada, Galatasaray yönetiminin Selim’i istediği ve Gökhan Zan gibi futbolcularla takas’ın gündemde olduğu şeklindeki habere inanıyorum ki, Torku Konyaspor yönetim kurulu sıcak bakmayacaktır. Dahası, böyle bir yanlışa düşmeyeceklerdir. Ha, para karşılığı olabilir. Takas ancak; Koray Günter, İsmail Berk, Ceyhun Gülselam ve Emre gibi futbolcuların bonservisiyle verilmesi halinde gerçekleştirilmelidir. Yoksa, Gökhan Zan Konyaspor için yararlı olmaz.

Son Yazılar