Terör ve futbol
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Terör ve futbol

21 Aralık 2016 - 12:20

Pazar günü, alçak terör saldırısı nedeniyle Vatan sevgisi ve Şehitler futbolun önüne geçerek gündemin ilk sırasına oturdu.  

Türkiye yasta.
Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş’ta Ülke birliğine atılan veya patlatılan iki bomba ile  38 ana kuzusu, vatan evladı şehit oldu. Türkiye’nin, Ulusumuzun başı sağolsun. Alçak saldırıyla yüreğimizi dağladı.
Bu hain, alçak saldırı yine evlere ateş düşürdü, anaların yüreğini yaktı.
Atiker Konyaspor-Kayserispor maçı öncesi açılan pankartlar, maç boyunca taraftarlarca atılan birlik sloganları, iki takım futbolcularının çevik kuvvet polislerine karanfil vererek taziyelerini iletmesi bir tesellidir, acılarını paylaşmaktır.
Elbette ki ateş düştüğü yeri yakar, giden şehitleri geri getirmez  ama Konya’da gerçekleştirilen bu hareketle alçaklara, Ülke birliği adına gereken mesaj verilmiştir. Konyaspor camiasını bu davranıştan dolayı kutluyorum.
Şehitleri saygıyla anıyorum, mekanları Cennet olsun. Ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı ve sabır diliyorum.
Tek beklentimiz, hainlerin cezasını bulması ve bu saldırıların artık bir son olması.  

Dedik ya, vatan sevgisi ve terör futbolun önüne geçti diye.
O nedenle, karşılaşma için ne yazılabilir ki…
Bir yanda, Avrupa liginden elenen ve yorgun Konyaspor, diğer tarafta ligde tehlike hattına demir atan Kayserispor.
Maç, ligin ilk yarısını hedeflenen yerde bitirebilme adına Konyaspor açısından önemliydi. Tabi ki, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Kayserispor içinde.
Karşılaşmanın başlarında kontrollü oynayan, oyunun boyunu küçülterek gücünü ekonomik kullanmak isteyen,  ancak, rakibin presiyle kendi pas trafiğini gerçekleştiremeyen Konyaspor, ilerleyen dakikalarda benliğini buldu ve duran top organizasyonu sonucu da gole kavuşarak devre sonunda soyunma odasına moralli gitti.
İkinci yarının başlarında oyunun hakimiyeti yine Konyaspor’da idi. Ancak,Avrupa liginin verdiği yorgunluk ve skoru koruma adına psikolojik olarak geri çekilen Kartallar rakibi üzerine çekti. Bununu sonucu da Kayserispor, ikinci yarının son bölümlerinde daha organize olarak geldi Konyaspor kalesine.
Sonuçta, terör olaylarının gölgesinde kalan maç Atiker Konyaspor’un istediği 3 puanı almasıyla tamamlandı.
Umarım, Karabük ve Akhisar maçları da hedeflendiği gibi sonuçlanır ve alınacak puanlarla Konyaspor devreyi rahat bir konumda bitirir. .  
 

 

 

Son Yazılar