TSYD seçimleri
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

TSYD seçimleri

02 Haziran 2015 - 13:23

Salı sabahı, erken saatlerde Türk Havayollarına ait uçakla, güneşli bir günde  İstanbul’a uçarken umutluyduk.

Türkiye Spor Yazarları Derneğini son üç yılda yönetimiyle, hatta TSYD camiasıyla birlikte yükselten, ekonomik sıkıntıdan kurtaran genel Başkan Naci Arkan’a omuz verecek, destek olacaktık.

Hatta, çok azda olsa seçimden galip ayrılan tarafın Başkan Arkan olacağına inanıyorduk.

TSYD Konya şubesinin 7 kişilik yönetimi ve 8 delegeyle birlikte 15 kişi tek yürek, tek yumruk olduk, Naci Arkan ve yönetiminin bir dönem daha görev yapması için İstanbul’a çıkarma yaptık.

TSYD’nin Levent’teki tesislerine ulaştıktan sonra dostlarla buluştuk. Bize, kimi destekleyeceksiniz? sorusunu yöneltenlere kararlılıkla, 'Naci Arkan' dedik. 

Evet, Genel Başkanlık için iki spor adamı, spor gazetecisi yarışacaktı. Naci Arkan ve Oğuz Tongsir. Ama, biz tavrımızı ikinci kez görevi hak ettiği için Naci Başkandan yana koyduk.

Divan Başkanlığı seçiminin ardından bir dizi tartışmayla başlayan genel kurulun gergin geçeceği daha ilk anlardan itibaren ortaya çıktı.

Bir kere, Divan Başkanlığına seçilen yılların deneyimli gazetecisi Esat Yılmaer, bu görevi bilmiyordu. Geçtiğimiz dönem Genel Başkanlık yapmasına karşın dernek tüzüğünden bihaberdi. Gereksiz önergeleri bile oylamaya kalktı. Oysa, her önerge oylamaya sunulmadan önerge sahiplerine iade edilmeliydi. Bir dizi hukuk tartışması yapıldı.

Genel Başkan adayı ve ikinci kez göreve talip olan Naci  Arkan, TSYD’yi üç yılda  çok iyi yerlere getirdiklerini belirtti ve suçlamalardan uzak kalarak devam ettiği konuşmasında TSYD kupası maçlarının uzun bir aradan sonra Antalya’da yeniden düzenleneceği müjdesini verdi.

Diğer Genel Başkan adayı Oğuz Tongsir ise, bir dizi vaadlerde bulundu. Bana göre, bazıları önemsizdi, bazıları da tutarsızdı. Haa, belki yardım sandığı kurulması, TSYD’nin konaklama tesislerinin yapılması konusundaki taahhütleri doğru ve yerindeydi. Çünkü, Levent’te çok iyi tesislere sahip TSYD’nin İstanbul dışından gelecek spor gazetecilerinin konaklayacakları bir mekanının olmamasını yıllarca yadırgadım. Bu TSYD adına çok büyük eksiklikti.

Kısacası, kapalı usulle yapılan oylama sonucu, Oğuz Tongsir, 174 oy alarak genel Başkanlığa seçildi. Naci Arkan ise, 137 oy alabildi.

Aslında işin özüne dönecek olursak, üç yılda 1 milyon 200 bin lira borç ödeyen, tesislere yeni bir görünüm kazandıran, Antalya seminerlerini aksatmadan devam ettiren ve şubelerle çok iyi ilişkiler içerisinde bulunan, parasal kaynak aktaran, derneği ekonomik bataklıktan çıkartarak artılara taşıyan Naci Arkan Genel Başkanlığı ikinci kez, sonuna kadar haketmişti..   

TSYD Konya şubesi olarak o nedenle Naci Arkan’ın arkasında durduk ve ona omuz verdik.
Konya olarak dik durduk, başkaları gibi iki yüzlü davranmadık, yamulmadık. Bugün seçim tekrarlansa yine aynı duruşu sergileriz. Bu, TSYD Konya şubesine yakışır bir davranıştı. Sözümüzün arkasında durduk, sandığa gittik ve demokratik yarışta  başımız dik olarak başkan Arkan’dan yana oyumuzu kullandık.

Ama, sandık bir yerde demokrasi demektir. O nedenle, bize yakışanda sandıktan çıkan karara da saygı duymaktır.

Ancak, şu unutulmasın ki, hiç zaman “eski kral öldü, yaşasın yeni kral” diyenlerden olmadık, olmayacağız da. TSYD geleneği içerisinde ve çıkarları doğrultusunda, karakterimiz gereği her kesimle, herkesle iyi ilişkilerimiz, dostluklarımız sonsuza kadar devam edecektir.

Bu derneğe hizmet edenleri asla unutmayacağız,yeni görev gelenlere de destek olacağız. .

Kimseye karşı değiliz. Bu nedenle yeni Genel Başkan Oğuz Tongsir ve yönetimini de kutlayarak görevlerinde başarılar diliyorum. Onlarında teslim aldıkları TSYD bayrağını hizmet açısından daha üst seviyelere taşıyacaklarına ve camia olarak iyi ilişkiler içerisinde olacaklarına inanıyoruz. 

 

Son Yazılar