Reklam
  • Reklam
Yeni stat
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Yeni stat

20 Ağustos 2014 - 14:44

Tüm renkleri birleştirmek..

Tüm renkler tarafından uğurlanmak…

Her insana nasip olmaz.

Önce adam gibi adam olacaksın..

Sonra iyi başkan ve yönetici. İşini iyi yapacaksın.

Kimseyi kırkmayacaksın, ayrıştırmayacaksın. Centilmen ve örnek insan olacaksın.

İdareci olacaksın!.

Kulüp Başkanlığının para olmadan da yapılabileceğini, başarının özkaynakları değerlendirerek parasızda gelebileceğini göstereceksin.

İşte, Beşiktaş’ın onursal Başkanı Süleyman Seba örneği.

Rahmetli Seba gibi, rakip takımın başarısını alkışlayan, centilmen insan Galatasaray’ın eski Başkanı Özhan Canaydın’ı spor camiası ve insanlık unutabilir mi?

Örnek insan, iyi başkan deyince Konyaspor’un eski Başkanlarından, rahmetli Eşref Eşrefoğlu’nu, İdmanyurdu’na büyük emekler veren Nuri Küçükköylü’yü de unutmamalıyız.

Bir onların yaptıklarına bakın, birde şu anda kulüplerin başındaki Başkanlara.

Sanırım fazla söz söylemeye gerek yok. Mekanları Cennet olsun. Hepsini rahmetle anıyorum. 

 

“Her ölüm erken ölüm” demiş şair.

Erol Togay’da ayrıldı aramızdan. Hem de genç yaşta, çok erken. Biraz acele etti.

Ama sırası gelen gidiyor işte. Yaşına bakmıyor. Yapılacak bir şey yok. Her canlı ölümü tadacak.

Azrail uğradı, bir türlü gitmiyor, Recep Çınar’ın bizim mahalle olarak özdeşleştirdiği Basın camiasından. Ama temennimiz, elimizden bir şey gelmese de uğraması gençlerden yana değil, bizler gibi yaşlılardan yana olsun.

Erol Togay, iyi bir insandı. Asıl işi Karayollarında olmasına karşın foto muhabiri olarak basın camiasına çok hizmet etti. Kimseyi kırmadı, uyum içerisinde çalıştı.

Daha bir çok arkadaşımızı kaybettik spor basınında..

Adam gibi adam Mehmet Gazel, can dostum İbrahim Sur, sevgili ağabeyimiz Orhan Berk, Galip Yenikaynak, Ali Akgül, Faruk Şahin,  Mehmet Vural,  İsmail Çelik, Naim Bülbül, Servet Arıcı. Hepsini özlemle anıyorum. Mekanları Cennet olsun.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek, önceki gün yeni statta bir basın toplantısı yaparak stadı basına ve spor kamuoyuna tanıttı.

Akyürek, yeni Konya Stadının dünyada iz bırakacağını belirtti. Konya’ya 10 bin kişilik spor salonuyla birlikte 42 bin kişilik modern bir stat kazandıran Başkan Akyürek ve ekibine, emeği geçen herkese Konya olarak teşekkür borcumuzun olduğunu açıkça dile getirmeliyim. Başkan Akyürek ve ekibi Türkiye’de Belediye olarak bir ilki gerçekleştirdi. Hiçte kolay değil, dev stat inşaatının altından kalkmak her Belediye’nin yapacağı iş değil.

Başkan Akyürek, stadın bitmesiyle sıranın olimpiyat köyünün diğer parçaları olan; spor salonu, yüzme havuzu ve antrenman sahaları ile spor İl Müdürlüğü sosyal tesislerinin yapımına geldiği müjdesini de verdi. Umarız, bu inşaatların temeli de hemen atılır ve en kısa sürede spora kazandırılır. Bunlarla birlikte ulaşım konusu da rahatlatılır.

Tek korkumuz, Stat inşaatını üstlenen şirket ile Erzurum’da çöken atlama kulelerini yapan inşaat şirketinin aynı olması. Gönlümüz, şirketin aynı hataları Konya stadında yapmamış olmasından yanadır.

Yeni statla birlikte Konya sporu, Konya ekonomisi  ve Türk futbolu kazanacak. Şimdi sıra, seyircilerde. Umuyoruz ki, 42 bin kişilik stadın büyük bölümü her maçta doldurulur. Konya büyüklüğünü bu konuda da gösterir.

Yeni stat yapıldı.

Sıra antrenman sahaları, sosyal tesisler, spor salonu ve yüzme havuzu gibi diğer tesislerde.

Asıl üzerinde durulması gereken bir konuda, her geçen yıl daha da büyüyen Konya’nın yeni tesislere ihtiyaç duymasıdır.

Dahası, Atatürk stadının da kaldırılmasıyla Meram ile birlikte Selçuklu ve Karatay ilçelerinde, merkezi yerlerde küçük ebatlı semt sahalarının yapımı gerçekleştirilmelidir.

Hani spor salonu, yüzme havuzu yapıldı, diyerek işi geçiştirmeden ilçe halklarının spor yapmasının sağlanması için yürüyüş alanları, koşu parkurları ve aletli jimnastik ve dinlenme tesisleriyle küçük ebatta yeni statlara gereksinim var.

Hiç kimse kalkıp yeni stada spor yapmak için gitmez.

O zaman başta Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İlçe Belediye Başkanlarının bu konuya gereken önemi göstereceklerine inanıyorum.

 

Son Yazılar