Zor ama, iyi oldu
Sabit HORASAN

Sabit HORASAN

Zor ama, iyi oldu

07 Aralık 2016 - 11:21

Öncelikle, Atiker Konyaspor taraftarlarına stada girişte yapılan hata affedilemez.  Taraftarların maç başladıktan 20 dakika sonra sahaya alınması kadar, karşılaşma sonrası da takım otobüsünün taşlanması turizm kenti Alanyalılara yakışmadı.

Hakeme gelince, hani bıyığı pala olmuş, veya soyismi Palabıyık olmuş önemli değil. İnsanın yüreği pala olmalı. Bajiç’in hiçte abartılı olmayan sevinci karşısında gösterdiği ikinci sarı ve kırmızı kart yanlış. Hakem, faullerde de standardı tutturamadı. Konyaspor aleyhine faul olmayan iki  düdük çaldı ve Meha’ya gösterdiği sarı kartta tamamen yanlış. Rakibin ilk golünde de ofsayt kokusu var gibi.

10 kişiyle alınan 3 puan mükemmel.

Evet, Atiker Konyaspor Alanya deplasmanında zoru başardı ve ligde bu sezon 3. deplasman galibiyetini alarak hedefinin üst sıralar olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ligin yeni ekibi Alanyaspor, sezon başından buyana aldığı 3 galibiyeti de sahasında elde etmiş, dahası iç sahada baskılı oynayan bir ekip. Ama savunma hataları yapan da bir takım. Konyaspor’a karşı da atak başladılar.

İlk dakikalarda zorlanan sahasından çıkamayan, ama kontrolü elinden bırakmayan  Konyaspor, ilerleyen dakikalarda ayağa kısa paslarla rakibin baskısını kırarak Alanyaspor yarı alanında daha çok görülmeye başladı.

Bu baskının sonucu da defans hatalarını iyi değerlendiren Kartallar rakip oyuncunun ve ardından da Bajiç’iin attığı golle skoru 2-0’a taşıdı.

Ancak, gol sonrası heyecanlanan ve sevincini sanırım kendisini Konya Büyükşehir Belediye stadında sanmış olacak ki seyircilerle paylaşmak için hamle yapan, Bajiç’in ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalınca Konyaspor, ilk yarıda  kalan  dakikalarda baskı yedi.

Maçın ikinci yarısına da üstün başlayan ve oyunu Konyaspor yarı alanına yıkan Alanyaspor, üst üste yeşil-beyazlı defans oyuncularının, beklenmedik inanılmaz hataları sonucu kalesinde iki gol görünce durum eşitlendi., Elbette ki bunda Ali Turan’ın sakatlığı nedeniyle takımda yer alamaması ve defans kurgusunda ki zorunlu değişiklik de etken oldu. Hatta, acaba Selim olsaydı daha mı iyi olurdu sorusu akıllara geldi.

Aslında topu orta alanda tutarak ayağa paslarla rakibin ataklarını durdurması gereken ve bunu yapabilecek kapasiteye sahip Konyasporlu futbolcular, bir kişi eksik olmanın dezavantajı ve psikolojisiyle geriye çekilince Alanyaspor’a baskı kurması için davetiye çıkarttılar. Teknik adamlar erken bir değişiklik yaparak duru kontrol altına alabilirlerdi sanırım.

Karşılaşmanın son bölümlerinde, Rangelov ve H. İbrahim’in oyuna girmesiyle fizik olarak biraz toparlanan Konyaspor, azda olsa atak şansı buldu., Nitekim,bunlardan birinde H. İbrahim rakip oyuncular tarafından yaka paça yere indirilince hakem beyaz noktayı gösterdi ve penaltı atışını Vukoviç’in gole çevirmesiyle Kartallar hak ettiği 3 puanı zorda olsa alarak döndü Konya’ya  

Bu galibiyet Atiker Konyaspor’u ligde iyice rahatlatırken, Perşembe akşamı Konya’da Gent ile oynanacak UEFA Avrupa ligi maçı öncesi de moral oldu.

Beklentimiz, Konyaspor’un Gent’i yenerek Avrupa ligine galibiyetle veda etmesinden yanadır.

 

 

Son Yazılar