Beklentiler ve Mesut Bakkal!
Tolga DURMAZ

Tolga DURMAZ

Beklentiler ve Mesut Bakkal!

30 Eylül 2014 - 13:53

Mesut Bakkal’ın ‘Beklentilerin farkındayız’ ifadeleriyle 4 haftayı geride bıraktık.

Ama ne yazık ki beklentileri karşılayacak bir futbol sergileyemiyor Konyaspor.

Yapılan onca transfer ve oluşturulan güçlü kadroya rağmen ekibimiz henüz istenen düzeyde değil.

Kafamızdaki soru işaretlerine gelin birlikte bakalım ve yanıt bulmaya çalışalım..

1. İkinci yarılardaki düşüşün nedeni kondisyon eksikliği mi?

2. Oyuncu değişiklikleri geç mi yapılıyor?

3. Recep gibi bir silah yedek kulübesinde çürütülüyor mu?

4. Gekas-Marica kumarında yanlış hamle mi yapıldı?

5. Sahada dolaşan Hleb ısrarla niye oyunda tutuluyor?

6. Koskoca transfer döneminde iyi bir kaleci niye alınamadı?

7. Djalma ve Hasan Kabze’nin yokluğu takımı olumsuz mu  etkiliyor?

8  Sorun Mesut Bakkal da mı?

İşte soruların yanıtları..

1. Oynanan 4 lig maçında da ikinci yarılardaki düşüş elbette kondisyon eksikliğinin sonucu.

Demek ki takıma gerekli yükleme yapılamamış. Ayrıca ilk yarılardaki kazanma isteği motivasyon kaybı nedeniyle maçın geneline yansımıyor. 

2. Mesut Bakkal her ne kadar geniş kadromuz var dese de, oyunu ateşleyecek nitelikte oyuncuları yanında göremeyince değişikliğe sıcak bakmıyor. Yaptığı değişiklikler ve dakika tercihi ise tam bir saçmalık.      

3. Yedek kulübesinde, duran takımı ateşleyecek nitelikte olan Recep’in oyuna alınmaması veya son 5 dakikalarda dahil edilmesi, hocanın Recep’e karşı ön yargılı olduğunun bir kanıtıdır. Recep gibi bir ismin göz göre göre harcanmaması gerekli.

4. Geçtiğimiz haftalarda da yazmıştım. Marica’nın en büyük şanssızlığı formayı Gekas’tan almasıydı. Hep kıyaslanacaktı, öyle de oluyor. Yönetim, teknik kadronun isteğiyle disiplinsizliğini ön planda tutarak Gekas’ı istemedi. İlk 4 hafta sonunda oynanan kumarın pahalıya patladığı görülüyor. Rumen futbolcunun maliyetinin de artık gözler önüne serilmesi gerekli. Marica’nın 2 yıl için 10 Milyon TL’yi geçen maliyeti yönetim tarafından nasıl açıklanacak?

5. Nerede geçen sezon ki Hleb? 4 maçta da saman alevi gibi parlayan bir yıldız görünümünden kurtulamadı. Hleb mi takıma, takım mı Hleb’e küskün çözemedim. Çözemediğim bir diğer konuda bu kadar verimsiz bir isme Mesut Bakkal’ın nasıl sabrettiği. Hleb’in bu kötü performansıyla sürekli oyunda tutulması takıma en büyük ihanet oluyor. Kariyerinde hangi takım olursa olsun, Mesut Bakkal’ın hiçbir futbolcunun altında ezilmemesi lazım.    

6. Evet yönetim kaleci transferinde ters köşe oldu ve sınıfta kaldı. Yerli kaleci alacağız diye beklenilen 4 ayın ardından İnter’in bilmem kaçıncı kalecisi apar topar getirildi ve büyük bir kumar daha oynandı. Bütçe zorlanmalı ve en azından Sinan Bolat kadroya alınmalıydı. Gerek Kaya, gerek Belec ikisi de pimi çekilmiş el bombası. İnşallah patlamaz..

7. Elbette, Djalma ve Hasan Kabze gibi takımın en etkili iki silahının yokluğu da takımı olumsuz etkiliyor. Bu futbolcuların dönüşünün ardından teknik heyetin elinin de güçleneceği bir gerçek. Düşünsenize, Djalma ve Hasan Kabze’nin veya Torje ve Ömer Ali’nin ikinci yarıda oyuna dahil olduğunu..

8. Bence Mesut Bakkal beklentileri karşılayacak kapasitede bir teknik adam değil.

Mevcut kadroyu çok farklı hedeflere sürükleyecek bir teknik adam yavaş yavaş değil acil olarak düşünülmeli.

Şimdi erkenden eleştirilere başlamışsınız demeyin.

Geçen sezonda Uğur Tütüneker’le yola devam edilmesi halinde işin sonunun pek parlak olmadığını söylemiş ve haklı çıkmıştık.

Şimdi yine söylüyorum, Mesut Bakkal’ın yerine beklentilere yanıt verecek bir teknik adam düşünülmeli.

Ve ilk adres TRT-Spor olmalı…

Son Yazılar