Reklam
  • Reklam
Yazık oldu Konya’ya...!

Yazık oldu Konya'ya...!

Geçen yıl Konya’nın Ankara yolu üzerinden arazi satın alarak 4 bin kişiyi istihdam edecek fabrika kuracağı duyurulan Türkiye’nin en büyük tekstil devlerinden LC Waikiki kararından vazgeçerek yatırımını Aksaray’a kaydırdı.

04 Eylül 2020 - 20:53

İstihdam sayısını da 5 bin kişiye çıkaran firmanın aldığı karar Aksaray’da sevinçle karşılanırken parsel tahsis töreni düzenlendi.

KONYA ÖNEMLİ BİR ÖZEL YATIRIMI KAYBETTİ

2019 yılında Ankara yolu üzerinde Konya Havaalanının çaprazında 121 milyon lira bedelle 573 bin 660 metrekarelik arsa satın alarak fabrika yapacağı duyurulan LC Waikiki Mağazacılık’ın temel atacağı gün beklenirken, firmanın bu yatırımını Aksaray’a kaydırdığı ortaya çıktı. İlk duyuruyu Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş 20 Ağustos tarihinde yaptı. 

GÖRÜŞÜLEREK İKNA EDİLDİ 

Günlerce firma ile görüşerek yatırımın Aksaray’a yapılması için ikna ettiklerini ifade eden Göktaş yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz aylar içerisinde firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2020 yılının en büyük yatırımı Aksaray’a hayırlı olsun. Günlerce firma yetkilileri görüşerek Aksaray’ın avantajlarından mevcut potansiyelinden ve imkanlarından bahsederek kendilerini şehrimize davet etmiştik. Aksaray Valimiz Hamza Aydoğdu, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız Evren Dinçer, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüz ve Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneğimizle bu yatırımın şehrimize kazandırılması için seferber olduk ve sonunda şehrimize fabrikayı kazandırdık” dedi. 

PARSEL TAHSİS TÖRENİ DÜZENLENDİ 

Bu açıklamanın ardından 2 Eylül Çarşamba günü  Aksaray Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde tören düzenlenerek parsel tahsisi yapıldı. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu törende yaptığı konuşmada, firmanın daha önce Aksaray’a neden gelmedik pişmanlığı yaşayacağını söyledi. Vali Aydoğdu, “Aksaray’ın büyük potansiyele sahip bir kent olduğunu belirten Vali Aydoğdu; “Marka Şehir kalite ile olur. Kalite ise tesadüfen olmaz, daima akıllıca bir gayretin ürünü olarak ortaya çıkar. Aksaraylılar olarak bunun farkındayız. Yaptığımız işin Picasso’su olacağımızdan emin olabilirsiniz. LCW’nin Aksaray'a dair ancak şöyle bir pişmanlığı olabilir; keşke daha önce gelseydik” diye konuştu.

BÜYÜK BİR YATIRIM

Şirket olarak Aksaray’a büyük bir yatırım yapma aşamasında olduklarını vurgulayan LC Waikiki Yönetim Kurulu Üyesi Necip Özçer ise, “Altyapı çalışmalarının sonrasında bakanlık ve vilayet nezdinde bizi onurlandıran Valimize ve diğer yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim içinde çok onur verici bir gün. Büyümemize paralel olarak Aksaray’da OSB içinde büyük bir yatırımın aşamasındayız. Atatürk’ün de dediği gibi muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için diğer ülkeleri ekonomik ve sosyal olarak aşmak hep birlikte hepimizin en büyük dileğidir. Benim kurumumda 50 ülkede çalışan arkadaşlarımızın da en büyük dileği budur” diye konuştu.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Koranavirüs salgını sonrası ekonomide daralma yaşanan bir dönemde 5 bin kişinin istihdam edileceği bir yatırımın Konya’dan gitmesi şehirde tepkiye neden oldu. Başta bürokratlar ve siyasiler olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının bu yatırımın şehirden gitmesine engel olmaması ‘Sahipsiz Konya’ yorumlarını da beraberinde getirdi. Konyalılar, böylesi büyük bir istihdamlı yatırımın Konya’nın ellerinden kayıp gitmesine ses çıkarmayanların Konya milletvekillerine de tepki gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu