Yeni Zelanda canisi Konya’ya da gelmiş!

Yeni Zelanda canisi Konya'ya da gelmiş!

Yeni Zelanda da iki camiye Cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenleyen ve 49 kişiyi katleden 48 kişiyi de yaralayan zanlı Brenton Tarrant 2016 yılında Konya’ya geldiği tespit edildi. Konya’da 1 gece 2 gündüz konakladığı iddia edilen Tarrant bu süre içinde 2 tarihi kiliseyi ziyaret etmiş

05 Nisan 2019 - 18:17

15 Mart tarihinde Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde bulunan ve aralarında yaklaşık 8 km bulunan iki camiye Cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenleyen Avusturalya asıllı28 yaşındaki Brenton Tarrant 49 kişiyi katletmiş 48 kişiyi de yaralamıştı. Cani Yeni Zelanda polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmış. Çıkarıldığı ilk mahkemece de tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Türk Polisi olayın ardından Avusturalya asıllı olan 28 yaşındaki saldırgan hakkında detaylı bir araştırma yaptı. Polisin yaptığı araştırmada Tarrant’ın 2016 yılında 6 ay arayla iki kez Türkiye ye geldiği ve uzunca bir süre Türkiye’de kaldığı belirlenirken Brenton Tarrant’ın Türkiye’de olduğu süre içinde Konya’ya da geldiği Konya polisi tarafından tespit edildi.

Konya Polisi yaptığı detaylı araştırmada 2016 yılının yaz aylarında Konya ya gelen 49 kişinin katili Brenton Tarrant’ın  Konya’da Karatay ilçesi sınırları içinde ve Mevlana müzesine çok yakın bir mesafede olan Mevlana Caddesi üzerindeki bir otelde 1 gece 2 gündüz konakladığını tespit etti.

KONYA DA İKİ KİLİSE ZİYARET ETMİŞ

Konya polisinin yaptığı araştırma sonucu İddialara göre Tarrant Konya’da iki kiliseyi ziyaret etti. Tarrant Konya’da ilk gittiği yer Konya’nın en önemli turistik merkezlerinden biri olan ve tarihi geçmişi 5 bin yıla dayanan merkez Selçuklu ilçesindeki Sille Mahallesi oldu. Tarrant sille mahallesindeki Aya Elena kilisesini ziyaret etti. 327 yılında İsa’dan sonra hükümdar olan Constantin'in annesi Helena Hac için Kudüs’e giderken uğradığı Konya’da Erken Hristiyanlık döneminin en önemli merkezi olan Sillede ilk Hristiyanlık çağlarına yönelik mağaralar ve oyma eserler görür ve buradaki Hristiyanlar için bu kiliseyi yaptırır. Özellikle yaz aylarında Hristiyanların akın ettiği kiliseyi ziyaret eden Brenton’un Konya’daki ikinci durağı ise Konya Merkez Meram ilçesi sınırları Aleaddin Bulvarı üzerindeki Aziz Pavulus kilisesi olmuş. Pisidya‘nın Antakya’sı (ANTAKYA) şehrinden kovulan Aziz Pavlus, Anadolu’ya yaptığı ilk misyonerlik gezisi esnasında Konya’ya gelerek burada incili ve Hristiyanlığı tanıtan misyonerlik faaliyetlerinde bulunmuş. Ölümünün ardından 1910 yılında Assomp tionistes tarafından yaptırılan kiliseye  Aziz Pavlusun ismi verilmiş. Konya polisinin yaptığı araştırmada Cani Tarrant’ın Konya da kaldığı süre içinde  kimseyle irtibata geçmediğinin tespit edildiği öğrenildi.

 

(ZAFER SAMANCI)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü