Reklam
  • Reklam
“Yeryüzünün ilk mabedi Allah’ın evi Kâbe’dir”

“Yeryüzünün ilk mabedi Allah’ın evi Kâbe’dir”

Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri’nde Hak ve Bâtıl Mücadelesi’ni anlatan Dr. Mustafa Güçlü,  “Yeryüzünün ilk mabedi temeli nurdan atılan Allah’ın evi Kâbe’dir” dedi.

28 Mayıs 2020 - 11:14

Konya Aydınlar Ocağı’nın bu haftaki Selçuklu Salı Sohbetleri mesajında, Hak ve Bâtıl Mücadelesi anlatıldı.

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Memleket TV- Er Medya Ajans tarafından dijital ortamda canlı yayınlanan programda, putperestliğin Sümerler ile birlikte bir plan ve proje halinde sistematik hale sokulduğunu hatırlattı.

Hz. Nuh ve çocuklarının Mezopotamya’dan gruplar halinde dağılmalarıyla zamanla yeryüzünde kültür değişimleriyle birlikte kavimler ve dil gruplarının oluştuğunu hatırlatan Dr. Mustafa Güçlü, Sami gruplarının Filistin ve Arabistan coğrafyasında kaldıklarını, Yafes’in çocuklarının Türkistan bölgesine göç ederek Ural-Altay dil grubuna bağlı olarak dağıldıklarını ifade etti. Zaman içerisinde toplumların günaha, azmaya, kudurmaya, güç zehirlenmesine maruz kalarak yoldan çıkmaya başladığını belirten Dr. Güçlü, “İnsanın yaratılışında hem Allah’ın halifesi olmak hem muhalif olma özelliği var. İnsan iradesi ve aklıyla Allah’ın halifeliğini de seçebilir, Allah’a muhalifliği de seçebilir. İmanı da seçebilir küfrü de seçebilir.” dedi.

YIKILAN PUTLAR VE HZ. İBRAHİM’İ YAKMAYAN ATEŞ

Sümerlerde şehir devletlerindeki pagan kültürün Babil Krallığına geçtiğini ifade ederek “Roma’daki kral yolu Babil’de ‘Tanrılar Yolu’na dönüşüyor. Kabil’den sonra ateşe tapan ikinci adam Babil Kralı Hammurabi oluyor. ” dedi. Ülkeyi kast sistemiyle yöneten Hammurabi’nin yasalarından da bahseden Güçlü, Nemrut’un doğan erkek çocukları öldürttüğü bir devirde Hz. İbrahim’in bir mağarada dünyaya geldiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Ateşe tapan Hammurabi kaçıncı Nemrut bilmiyoruz. Hz. İbrahim’in hanımları, Hz. İsmail’in annesi Hacer, Hz. İshak’ın annesi Sare’dir. Oğulları Hz. İsmail’in soyundan Peygamber Efendimiz; Hz. İshak’ın soyundan da Benî İsraîl peygamberleri geldi. Hz. İbrahim’in dinin adı Hanif’tir ve Müslüman olarak adlandırılır. Hz. İbrahim’e 10 sayfa suhuf indirildi. Hz. İbrahim Keldanî kavmine gönderildi. Hz. İbrahim, büyük küçük bütün putları kırdı ve kendi heykelini yaptırıp taptıran Babil kralı Nemrut’u Allah’ın dinine davet etti. Bu daveti kabul etmeyen Nemrut tarafından ateşe atıldı. Fakat ateş kendisini Allah’ın izni ile mucize olarak yakmadı. Ateşe atılma hadisesinden sonra îman edenlerin rahat ibadet etmeleri, ayrıca Nemrut ve Keldanî kavminin üzerine gönderilecek azaptan muhafaza için Hz. İbrahim Babil’e, oradan da kardeşinin oğlu Lût, hanımı Sare ve bir mü’min topluluğu ile birlikte Urfa’nın güneyinde bir kasaba olan Harran’a hicret etti. Sonra Kenan diyarına gitti. Keldani kabilesi toz halinde sivrisinek sürülüleri ile helak oldular. Nemrut ise bir sineğin beynine girmesi ile öldü.

YERYÜZÜNÜN İLK MABEDİ KÂBE’DİR

Hz. İbrahim oğlu İsmail ile kurban imtihanından geçti ve insanlık kurban kesmeyi ondan öğrendi. Bekke (Mekke)’ye son gelişinde, Nuh tufanında yıkılan ve Allah'tan gelen vahiy üzerine Kabe'nin temellerini bulan Hz. İbrahim, oğlu İsmail ile birlikte temeli nurdan atılan ve yeryüzünün ilk mabedi, Allah’ın evi olan Kâbe’yi tekrar inşa etti. Oğlu ile birlikte ilk hac farîzasını yerine getirdi ve insanlar hac yapmayı onlardan öğrendi. Kâbe’nin inşası sırasında Hz. İbrahim’in üzerine çıkıp duvar ördüğü ve üstünde insanları hacca davet ettiği taşta ayak izinin bulunduğu yere Makam-ı İbrahim denildi.”

Dr. Mustafa Güçlü, önümüzdeki Salı sohbetinde Hz. Yakub ve Hz. Yusuf kıssası ile İsrailoğullarını anlatmaya çalışacağını söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'