Reklam
  • Reklam
7 Kuytulcu tutuklandı

7 Kuytulcu tutuklandı

Konya kent merkezinde Pazar günü yasadışı eylem ve yürüyüş yapan ve polislere mukavemet göstererek hakaretlerde bulunan ve gözaltına alınan 23 Kuytulcu'dan 7'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

13 Haziran 2022 - 20:39

Konya’nın merkezinde Kule Site yakınlarında  Pazar günü yasadışı eylem ve yürüyüş yapan Kuytulcular, polislere mukavemet göstererek hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine 23 kişi gözaltına alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü ve yetkilileri hakkında sosyal medya üzerinden akıl almaz iftira niteliğinde paylaşımlar yapıldı. Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, aslı olmayan ve yalan paylaşımları yapan hesaplarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Konya’da 12 Haziran Pazar Günü Kuytulcular olarak bilinen grup, sözde örgüt lideri Alparslan Kuytul’un tutuklamasını protesto etmek için boyunlarında Alparslan Kuytul atkılarıyla sloganlar atarak Selçuklu İlçesi Nalçacı Caddesi üzerinde gösteri ve yürüyüş yapma istedi.

Yapılan yürüyüşün izinsiz, yasadışı olduğunu ve yürüyüşü sonlandırmaları gerektiğini söyleyen polislere karşı gelen göstericiler, sloganlar atarak polis ekiplerine direndi. Polislere hakaret ederek karşı gelen ve yasadışı eylemlerini sonlandırmayan gruba polis ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı yasadışı gösteride eyleme devam etmek isteyen ve polise mukavemet gösteren 23 kişi gözaltına alındı.

 

İNSANLARI KIŞKIRTARAK MAĞDUR ROLÜ YAPIYORLAR

Nalçacı caddesi Kulesite Önünde ellerinde ve boyunlarında sözde örgüt lideri Alparslan Kuytul atkılarıyla sloganlar atarak polisi tahrik eden kuytulcular, çocukları ve kadınları ön plana sürerek kendilerine müdahale edilmesi esnasında video çekerek kendilerini mağdur olarak göstermeye çalıştı.

 

Daha önce de Adana ve Ankara’dan gelerek Konya’da değişik tarihlerde Hacıveyiszade Cami önü, Anıt alanı, Karatay Belediyesi önü, Alaaddin tepesi, Kayalıpark, Kılınçarslan Meydanı, Aziziye Cami önü ve şehir merkezinde basın açıklaması yapan ve son dönemlerde 2911 Sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet göstererek yürüyüş yapmaya çalışan Kuytulculara polis müdahale etmiş ve topluluğu dağıtmıştı. Özellikle Cuma namazı vakitlerinde cami çıkışında cemaati de tahrik ederek toplumsal olay yaratmak için halkı provoke eden Kuytulculara vatandaşlar tepki göstermişti.

 

SOSYAL MEDYADA FETÖ TAKTİĞİ

Sosyal medyada kendi açtıkları sahte hesaplarla Konya Emniyetinin işkence yaptığı, çıplak arama yaptığı gibi aslı olmayan akıl almaz iftira niteliğinde paylaşımlarda bulunan Kuytulcular, kendilerini mağdur gibi göstererek FETÖ silahlı terör örgütünün yapmaya çalıştığı gibi devletin kurumlarına iftira atarak FETÖ silahlı terör örgütünün yolundan gittiğini ve devlete olan nefretlerini açıkça gösterdi.

 

HAKİM KARŞISINA ÇIKARILAN 22 KUYTULCUDAN 15’İ ADLİ KONTROL, 7 TUTUKLAMA

Adana ve Ankara’dan gelerek Konya’yı son günlerde kendilerine hedef seçen Kuytulcular Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek 10 kadın, 12 erkek olmak üzere devletin kurumlarına karşı gelen ve iftira atan 22 kişi hakim karşısına çıktı. 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalırken 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'