Reklam
  • Reklam
Altay: “Çiftçilere 115 fidan dağıtacağız"  
Reklam

Altay: “Çiftçilere 115 fidan dağıtacağız"  

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı sağlamak için bu yıl 31 ilçede 1.193 dekar alanda ekilmek üzere 4,5 milyon liralık 115 bin adet asma, elma, ceviz, badem, kayısı, aronya, böğürtlen, ahududu ve vişne fidanı dağıtımı yapacak.

21 Mart 2023 - 16:01

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal desteklerin 2023 yılında da artarak devam edeceğini belirterek, “Bu yıl inşallah 50 milyon liralık tarımsal sulama ve tarımsal destekte bulunacağız. Konya sadece kendisi için değil; Türkiye için üreten bir şehir. Çiftçilerimizin her konuda destekçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelerde kalkınmayı sağlamak ve bitkisel üretimi artırmak amacıyla fide ve fidan desteği aralıksız olarak sürüyor.

 

Konya tarımının kalkınması için 2018 yılından bu yana 73 milyon lira tarımsal destek, 95 milyon lira KOP destekli sulama yatırımı olmak üzere toplamda 168 milyon liralık desteklemede bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi; başvurularını daha önce aldığı Konya genelinde 1.193 dekar alanda 115 bin adet asma, elma, ceviz, badem, kayısı, aronya, böğürtlen, ahududu, vişne fidanı dağıtımına başladı. Maliyeti 4.5 milyon lira olan destekleme kapsamında elma, ceviz ve vişne fidanı dağıtımı yapılırken diğer fidanların dağıtımını da önümüzdeki günlerde yapılacak.

 

2023’TE 50 MİLYON LİRALIK SULAMA VE TARIMSAL DESTEK

 

Çiftçilere fidan dağıtımı gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretime destek olmak üzere çeşitli projeler yürüttüklerini, 2023 yılında da desteklemelerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

 

Başkan Altay, “Bu yıl inşallah 50 milyon liralık sulama ve tarımsal destekte bulunacağız. Bugün, çiftçilerimize fidan desteğinde bulunuyoruz. Bu yıl toplamda 115 bin fidanı çiftçilerimizle buluşturmuş olacağız. Hem Konya’daki ürün çeşitlerinin artırılması hem de çiftçilerimizin daha çok gelir elde edecekleri, daha az su kullanan bitkilerin yaygınlaştırılmasıyla ilgili bir çaba içerisindeyiz. Bir taraftan da ekosistemimize uygun, yeni bitki çeşitleri denemeye devam ediyoruz. Özellikle Göksu Bölgesi’nde geçen yıl zeytin dağıtımı yapmıştık. Bu yıl da kestane dağıtımı yapıyoruz. Böylece, katma değeri yüksek ürünlerin Konya’da üretilmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.

 

Deprem afetinden sonra yatırımları tekrar gözden geçirdiklerini ama tarımsal destekler konusunda herhangi bir eksiltme yapmadıklarını kaydeden Başkan Altay, “Çiftçimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Konya sadece kendisi için değil; Türkiye için üreten bir şehir. Çiftçilerimizin her konuda destekçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Yağışlar yüzümüzü güldürdü. İnşallah bol, bereketli bir yıl olmasını diliyorum. Tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
KONYAOLAYTV'nin Şubat ayında izleyici sayısı 25 milyonu aştı
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1
Konyaspor öne geçti yine puan kaybetti 1-1