Işık: 'Konya Kültürünü İstanbul'da Tanıtacağız'

KONSİAD Konya Şube Başkan Vekili İlhan Işık, bu yıl 6'ıncı gerçekleştirilecek 'Konya Tanıtım Günleri'ne ilişkin, 'Konya kültürünü geleneklerini ve göreneklerini İstanbul'da tanıtacağız' dedi.

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) Konya Şube Başkan Vekili İlhan Işık, bu yıl 6’ıncı gerçekleştirilecek ‘Konya Tanıtım Günleri’ne ilişkin, “Konya kültürünü geleneklerini ve göreneklerini İstanbul’da tanıtacağız” dedi.

Işık, KONSİAD tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, geçen yıl pandemi dolayısıyla gerçekleştiremedikleri ‘Konya Tanıtım Günleri’nin bu yıl İstanbul Yenikapı’da 23-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleştireceklerini söyledi.

“Burada Konya kültürünü geleneklerini ve göreneklerini tüm İstanbul halkına tanıtma imkanına sahip olacağız” diyen Işık, şunları kaydetti: “Bildiğiniz üzere Konya Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin en büyük gastronomi festivalini Konya’da gerçekleştirdi. Bunun yanında farklı tarihi ve kültürel değerlerimizi tüm platformlarda tanıtıyor. Bizlerde KONSİAD ailesi olarak İstanbul'da yaşayan Konyalı hemşehrilerimizle bir anlamda buluşma olarak görüyoruz. İstanbul'daki Konyalıların yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen tüm vatandaşlarımıza Konya’nın kültürünü mutfağını tarihi tanıtma fırsatımız olacak.”

“En büyük Amacımız Konya’nın Tanıtımına Katkı Sağlamak”

 

En büyük amaçlarının Konya’nın tanıtımına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Işık, “Sanayi Şehri Konya’mızın kültürünü, geleneklerini burada yakından tanıma fırsatını bulacak olan Konyalı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı tanıtım günleri etkinliklerimize bekliyoruz. Gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimizde basın mensuplarını da yanımızda görmek istiyoruz. Sizin görüşleriniz ve önerileriniz bizim için önemli” diye konuştu.

Işık, organizasyonun yapılmasını emeği geçen KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik’e, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, tüm ilçe belediyelerine, ticaret odalarına teşekkür etti.