'Torosların Yiğitleri' şenlikte buluştu

Ahırlı ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Köpük Helva Yayla Şenliği binlerce Ahırlı halkını bir araya getirdi.

Ahırlı İlçe Belediye Başkanlığı, Ahırlı ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği ve Ahırlı sevdalıları hayırsever vatandaşların katkıları ile düzenlenen, Köpük Helva Yayla Şenliği hafta sonu İlçenin gözde bölgesi Bartlı Yaylası’nda gerçekleştirildi. Ahırlı ve Mahallelerinin yanı sıra Konya ve Konya dışından yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı şenliklerde Mehter Takımı gösterileri, Türk Halk Müziği Konseri ve geleneksel Ahırlı Etli Bulgur Pilavı ikramı şenliğe katılan davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Şenliklere maddi destek veren Dr. Osman Sayın Şenlik Ağası seçilirken, maddi katkıda bulunan hayırseverlere de plaket takdim edildi.

Ahırlı İlçe Belediye Başkanı İsa Akgül programın açılışında yaptığı konuşmada, şenliklerin yıllardır görüşmeyen akrabaların buluşmasına vesile olduğunu ifade ederken, “Birkaç yıldır ara verilen Ahırlı Şenliği bu yıl dernek başkanımızın da büyük katkıları ile yeniden düzenlendi. Bu gerçekten güzel bir gelişme. İnşallah önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı bir şenliği yine birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Ahırlı ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Duran ise konuşmasında, “Dernek olarak göreve geldiğimiz günden bu güne kadar gerek ilçemizin gerek yöremizin sorunları ile yakından ilgilendik. Dernek olarak yaptığımız ilk icraat ise yıllardır ara verilen şenliklere yeniden başlamak idi. Bunu da Allaha şükürler olsun gerek belediyemizin gerek Ahırlılı hemşerilerimizin destekleri ile gerçekleştirdik. Bu yıl ilk olduğu için belki eksiklerimiz olmuştur. Önümüzdeki yıl İnşallah daha geniş kapsamlı bir şenlikte yine binlerce yöre sakinimizi bir araya getireceğiz. Ben maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şenliğe katılan binlerce kişi Er Medya Organizasyon’un programı ile gönüllerince eğlenirken Bahri Usta ve Ekibinin hazırlamış olduğu yemek ikramı ile unutulmaz bir gün geçirdi. Gün boyu devam eden şenliklere Ak Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Ahırlı İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin. Ahırlı İlçe Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük İlçe Belediye Başkanı asan Koçer, Ahırlı Jandarma Bölük Komutanı Ömer Yivli, Medaş Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran, Ahırlı ve Yöresi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Duran ile binlerce davetli katıldı.