Reklam
  • Reklam
Babacan, Dedeoğulları ailesine taziyede bulundu

Babacan, Dedeoğulları ailesine taziyede bulundu

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Konya’da, silahlı saldırıda öldürülen 7 kişinin yakınlarını ziyaret ederek, taziyede bulundu.

02 Ağustos 2021 - 16:25

Genel merkez yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Dedeoğulları ailesine taziyede bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ailenin büyüklerine baş sağlığı dileyerek, “acı çok büyük, Allah kalanlara sabır versin, az bir acı değil. Şu anda yapılması gereken, hızlı ve titiz bir şekilde bu olayın bütün yönlerinin açığa çıkarılmasıdır. İyi bir soruşturmayla hiçbir ihtimal göz ardı edilmemeli. İhmal varsa ihmal de açığa çıkarılmalıdır. Adli süreç devam ediyor. Önemli olan bundan sonra böylesine üzücü olayların olmamasıdır. Bunun için de gereken tedbirler alınmalıdır. Biz eşit vatandaşlığa inanıyoruz. Acınız büyüktür. Baş sağlığı diliyoruz. Devlet bütün vatandaşlarına eşit yaklaşmalıdır. Olay titizlikle ve iyice araştırılmalıdır. Beklentimiz bu yöndedir ” dedi.

Deva Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genel Sekreter Medeni Yılmaz, Kurucu Üye eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Münevver Helun Fırat, Genel Merkez Kurucu Üyesi Kerem Altun ve Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi ve Disiplin Kurulu Üyesi Mahmut Sami Topbaş’tan oluşan heyet, Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili bilgi almak üzere Konya ya geldi. Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, olay üzerine istişare yaptılar. Heyet Dal ailesine taziye ziyareti yaptıktan sonra, Antalya’dan Konya ya gelen Genel Başkan Ali Babacan’la birlikte Dedeoğulları ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

Taziye ziyaretinden sonra Konya İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen  Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Dedeoğulları ailesine taziyede bulunmak ve olay hakkında bilgi almak için genel merkez yönetimiyle Konya’ya geldiklerini ifade ederek, “Bizleri ve ülkemizi üzen olay için Konya’ya geldik. Bir ailenin 7 tane üyesi hayatını kaybetmiştir. Bu olay adli ve kolluk kuvvetlerince inceleniyor. Olay çok titizlikle ele alınmalı ve geniş çaplı bir araştırma yapılmalıdır. Vali beyi arkadaşlar ziyaret ederek, bilgi aldılar. Acı büyüktür. Bir babanın oğlu, kızı ve gelini hayatını kaybediyor. Aileye taziyede bulunduk. Genel merkezimizle, Konya İl Başkanlığımızla ve hukukçularımızla olayın takipçisi olacağız. Süreci Konya’ya gelen heyetimizle birlikte yakından izleyeceğiz” diye konuştu.

SİYASETİN DİLİ SEVGİ VE KARDEŞLİK OLMALIDIR

Siyasetin dili sevgi ve kardeşlik dili olmalıdır diyen Ali Babacan, “siyasetin dili temiz olmalıdır. Sevgi ve kardeşlik olmalıdır. Ayrıştıran bir dil yerine, birleştiren bir dil kullanılmalıdır. Kardeşlik, sevgi ve birlik diline her zaman ihtiyacımız vardır. Konya’ya Antalya’dan geldim. Orman alanlarımız yanıyor. Belediyelerin, Kızılay’ın, devletin ve kurumların yangın söndürme çalışmalarını inceleyerek, izledik. 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yangınların gerçek sebeplerini bulup çıkarmak, ilgili makamların sorumluluğu altındadır. Orman yangınlarının sebebi her ne olursa olsun, orman yangınlarına karşı mücadele etmek, tedbirli olmak, devletin asli görevlerinden birisidir. Havadan söndürme kapasitesinin zayıf olması, gerekli hazırlığın olmaması, böylesine kötü bir sonuçla karşı karşıya kalmamızı da beraberinde getirmiş gibi görünüyor. Bizim bu konuda kendi milli kapasitemizi oluşturmamız gerekiyor. Bunun yapılmaması büyük bir ihmal, tedbirsizliktir. Çok pahalı işler değil. Türkiye'nin bugün 100 tane yangın söndürme uçağı, 100 tane helikopter alacak gücü var, ancak kaynaklar yanlış yere harcanıyor. Gerekli olan eksiklikler giderilmelidir. Yangınlarda evleri yanan, mal kayıpları yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun derken, yaralılara da acil şifalar ve hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Yanan orman alanlarının turizme açılmasını engelleyecek yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu konuda çok dikkatli olmalı ve orman alanlarından rant elde edilmemelidir.” Basın toplantısının ardından partililerle bir araya gelen Ali Babacan ve heyet Konya’dan ayrıldı.    

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'