Balcılar faciasında ikinci raunt!

Balcılar faciasında ikinci raunt!

Konya’nın Taşkent ilçesi, Balcılar Mahallesi’nde 2008 yılında yaşanan kız öğrencilerin kaldığı yurt faciasında 18 kişi ölmüş, 27 kişi yaralanmıştı. 14 yıldır süren dava, Yargıtay aşamasından sonra yeniden görülmeye başlandı.

08 Kasım 2022 - 23:06 - Güncelleme: 09 Kasım 2022 - 13:38

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 Kasım’da görülen duruşmada sanıklardan, AB, AT, İB, İY ve İY ile mağdur ve sanık avukatları katıldı. 

Heyet Başkanı Yargıtay’ın bozma kararı ve bilinçli taksir konularında önce sanıklara, ardından avukatlara söz verdi. Sanık ve avukatlarının bir bölümü mahkeme kararında direnilmesini, bir bölümü de Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını istedi. 

Bir grup mağdur vekili Av. Hakkı Ünalmış da Yargıtay’ın bozma kararına uyulmasını ve vekalet ücretlerinin şahıslardan değil kurumlardan talep edilmesini istedi. Ayrıca, bugüne kadar başvurularında yer alan tüm isimlerin incelenmesi ve yargılamaya dahil edilmesini talep etti. 

Söz konusu yurtla bağlantılı dernek ve yöneticilerine yönelik iddialarda da bulunan Ünalmış, Türkiye’de birçok konuda yer yerinden oynadığını, ancak yaşanan trajediye rağmen yurt faciasının çabuk unutulduğunu belirterek, “Çocuklar patates gibi toprak altına gömüldüler, sorumlular cezalarını bulsun” şeklinde konuştu.  

Mahkeme Heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi, diğer sanıklardan bilinçli taksir konusunda görüş ve savunmalarının alınması için duruşmayı ileri bir erteledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0