Başarılı Okculardan TSYD Konya’ya ziyaret

Başarılı Okculardan TSYD Konya'ya ziyaret

Geleneksel Türk Okculuk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Bulcukspor Kulübü Başkanı Ömer Koç, geçtiğimiz hafta düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında şampiyon olan Okçular ve Antrenör Mehmet Koç ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesini ziyaret, ederek Şube Başkanı Murat Dönmez ile birlikle bir süre görüştü.

19 Ağustos 2021 - 12:59 - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 - 13:03

Koç, ziyarette, Olimpiyatlarda Okçuluk müsabakasında Olimpiyat Şampiyonu çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, " Yıllardır, Okçuluk sporu için mücadele ediyoruz. Bugün, Olimpiyatlarda madalya almanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Her ne kadar Geleneksel Okçulukla uğraşsak da Olimpik dalda da altın madalya almak, çocuklarımız, gençlerimiz için çok güzel bir rol model oldu.  Kısa süre içerisinde de büyük bir ilgi ile karşı karşıyayız" dedi.

Konya'da, Okçuluk sporuna yılladır Bulcukspor ile katkı sağlamaya çalıştıklarını da anımsatan Ömer Koç, "Kulüp olarak 94 sporcumuz var. Konya olarak o kadar başarılıyız ki; Son düzenlenen şampiyonaya  41 sporcu ile katıldık ve 20 sporcumuz  finale kaldı" dedi.
 Bu sporun daha da yaygınlaşması için kurum ve kurumların desteğine ihtiyaç duyduklarını da anımsatan Koç, "Sağ olsunlar Belediyelerimiz destek veriyorlar. Konya'mızda ülkemizin ve dünyanın en modern en büyük menzil atış alalını yapmaya başlıyoruz. 850 metre uzunluğunda 150 metre genişliğindeki bir alanı, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan öncülüğünde, Büyükşehir ve Karatay Belediyelerimiz  ile birlikte hayata geçireceğiz. Böyle bir alanı Konya'mıza kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Türkiye genç Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Abdurrahman Kaymak ve Yıldız Erkekler kategorisinde Türkiye 3. olan Efe Erkan'da bu sporu yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını, hedeflerinin uluslararası şampiyonalarda altın madalya almak olduğunu ifade ettiler.
TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez de, Tokyo Olimpiyatlarında Altın madalya alan Mete Gazoz'la gurur duyduklarını ifade ederek," Ata sporumuz olan Okçuluğa olan ilgiden memnun olduklarını, Konya'da daha çok bu spora gönül verenleri teşvik etmek için TSYD olarak ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.
Ziyarette TSYD Konya Şube Başkan yardımcısı Mürsel Çetin ve Yönetim kurulu üyesi Hüseyin Avni Uğur'da hazır bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı