Baydar: Devlet özel yurtları desteklemeli

Baydar: Devlet özel yurtları desteklemeli

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) Genel Başkanı Ahmet Baydar, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve belediyelerin yeni yurt binalarını faaliyete geçirmesiyle, özel yurt işletmecilerinin bitme noktasına geldiğini ifade ederek özel yurtların devlet tarafından desteklenmesini istedi.

03 Kasım 2021 - 23:05

Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) Genel Başkanı Ahmet Baydar, öğrenci barınmasının ciddiye alınması gereken bir iş olduğunu belirtti. Bedava yemek, bedava yatak vb. vaatlerin sonuçlarının yakın geçmişte hain FETÖ kalkışmasıyla çok acı bir şekilde görüldüğünün altını çizen TÜYİSEN Başkanı Ahmet Baydar, “Öğrenci yurtlarının gençlerimizin istikbalini engelleyecek siyasi oluşumlara alet edilmemesi adına kamuoyunun dikkatini çekmek isteriz” diye konuştu.

"ÖZEL YURT İŞLETMECİLERİ BİTME NOKTASINA GELMİŞTİR”

 

Haftalardır özel öğrenci yurtlarının çok pahalı olduğu ve öğrencilerin barınabileceği yurtlarda yer kalmadığının kamuoyunda paylaşıldığını dile getiren Başkan Ahmet Baydar, konuyla ilgili sektörün temsilcilerinin dışında herkesin fikrini beyan ettiğini söyledi. Öğrenci yurtlarının analizinin doğru yapılması gerektiğini belirten Baydar, “Öğrencilerin üniversite eğitimini alırken tek ihtiyaçları yemek ve barınma değildir. Sosyalleşme de önemli bir ihtiyaçtır. Öğrenci sayısı kadar ücretsiz yurt yapıldığında dahi yurtların dolmayacağı, yurda giriş saatleri ve misafir kuralından dolayı “Kuralsız konaklamanın” tercih edileceği tecrübe ile sabittir. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve Belediyelerin yeni yeni yurt binalarını faaliyete geçirmesiyle, her türlü siyasi düşünceye uzak olan özel yurt işletmecileri bitme noktasına gelmiştir. Özel yurtlar sektörün bir nevi kurtarıcısı, yardımcı elemanı durumundadır. Sektör içi büyük önem arz eden özel yurtların devlet tarafından desteklenir hale gelmesi, bu konuda devletin elini güçlendirecek ve yasadışı gelişmelere karşı önlem durumuna götürecektir. Bu vesileyle hem kayıt dışı öğrenciler, kayıt altına alınmış olacak, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, gayri ahlaki yapıların, uyuşturucu ve terör gruplarının ortamına bırakılmayacaktır” diye konuştu.

"YURTLARIN DOLULUK ORANLARI DÜŞÜNÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL”

 

Haftalardır konuşulduğu gibi, yurtların doluluk oranları düşünüldüğü gibi olmadığını söyleyerek ülke genelinde özel yurtların doluluk oranlarını açıklayan Baydar, “ İstanbul geneli doluluk oranı yüzde 90’a düşmüş ve düşmeye de devam etmektedir. Esenyurt ilçesi doluluk oranı yüzde 60’tır. Ankara geneli doluluk oranı yüzde 90, Adana kız öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 35, Amasya kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 90, Aydın merkez kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 60’tır. Söke kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 60, Nazilli kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 20, Bolu merkez kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 50, Gerede kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 14,Burdur kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 50, Bursa merkez kız ve erkek yurtları doluluk oranı yüzde 90, Karacabey kız ve erkek öğrenci yurtları yüzde 50, Denizli kız ve erkek öğrenci yurtları yüzde 65’tir. Giresun kız öğrenci yurtları yüzde 50, erkek öğrenci yurtları yüzde 50, Gümüşhane kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 50, Isparta kız öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 50, erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 50,İskenderun kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 100, İzmir merkez kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 100, Buca kız öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 50 , Buca erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 100, Bergama kız öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 38, Bergama erkek öğrenci yurdu doluluk oranı yüzde 40, Karabük kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 5, Kastamonu merkez kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 60, Kocaeli kız ver erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 50’dir. Kütahya merkez kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 40, Simav kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 65, Konya kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı Selçuklu bölgesi yüzde 70, Meram bölgesi doluluk oranı yüzde 50, Ordu kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 34, Sakarya kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 90, Sinop kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 25, Tokat Erbaa kız öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 36, Uşak kız ve erkek yurtları doluluk oranı yüzde 60, Zonguldak erkek kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 60 , Ereğli kız ve erkek öğrenci yurtları doluluk oranı yüzde 50’dir” açıklamalarına yer verdi. 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü