Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası Konya’da başladı

Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası Konya’da başladı

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen ve 13-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası Konya’da başladı.

13 Ocak 2023 - 13:59

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası karşılaşmaları Konya’da başladı. Karatay Spor ve Kongre Salonu’nda düzenlenen turnuvaya erkek ve kadınlarda toplam 16 siklette 2 bin 100 sporcu katılıyor.

Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin ve yönetim kurulu üyeleri Konya’da bilgilendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, ASKF Başkanı Remzi Ay, TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez’in de katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Metin Şahin, federasyon olarak 2022 yılında yapılan uluslararası organizasyonlarda 96’sı altın, 88’i gümüş ve 139’u bronz olmak üzere 323 madalya kazandıklarını belirterek, “Ay-yıldızlı tekvandocularımız 323 madalyanın dağılımı olarak dünya şampiyonalarında 1 altın, 6 gümüş, 3 bronz toplam 10, Avrupa şampiyonalarında 15 altın, 10 gümüş, 12 bronz toplam 37, uluslararası turnuvalarda ise 80 altın, 72 gümüş, 124 bronz toplam 276 madalya elde etti” dedi.

HEDEFİMİZ 2004 PARİS

Şahin, bu kadar önemli organizasyonların arka arkaya olması sporcularımızın performanslarında zaman zaman dalgalanmalara yol açtığını da anımsatarak, “Yıl sonu muhasebesine baktığımızda ise Paris 2024 yolunda hesaplarımızın tuttuğunu söyleyebiliriz. Yılın ilk bölümünde tüm kategorilerde takım halinde Avrupa şampiyonu ve yılın son organizasyonu olan Grand Prix finalinde elde ettiğimiz sonuçlar bizi avantajlı hale getirdi. 2022’ye güzel bir nokta koyduğumuzu düşünüyorum. Elbette hedefimiz Paris 2024. Hem olimpiyat hem de paralimpik oyunlara rekor sayıda katılım yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

“TEMSİL SAYIMIZI ARTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Sporcuların şu anda sıralamalarında çok iyi yerlerde bulunduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Bu süreçte 2023 yılı bizim için belirleyici olacak. Bugün Türkiye Şampiyonası ile başlayacağımız maratonda Şubat ayında ülkemizde önemli organizasyonlar yapacağız. Turkish Open’ın 10.’sunun yanı sıra G-2 kategorisinde President Cup İstanbul’da düzenlenecek. Bu organizasyonlar milli takım havuzumuz ve tüm sporcularımızın uluslararası tecrübe kazanmaları noktasında çok önemli olacak. Yıl içinde başta Dünya Şampiyonası olmak üzere önemli organizasyonlarda mücadele ederek Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda temsil sayımızı artırmaya çalışacağız. Hedefimiz Paris’e tüm zamanların rekorunu kırarak gidebilmek. Bugün başlayan Türkiye Büyükler Şampiyonası’nda 2 bin 100 sporcu ve paydaş katılımcılarıyla beraber 4 bine yakın insan 1 hafta boyunca hem tekvando hem paralimpik tekvandoda yarışmalarda bulunacak. Bu yarışmaların Konya’da yapılmasındaki en büyük sebeplerden birisi, Konya’nın 2023 yılında Dünya Spor Başkenti ilan edilmesidir. İslami Dayanışma Oyunları’nda başlayan süreçle beraber Konya’nın olimpik bir şehir, spor şehri olarak anılması noktasında tüm dünyada kabul görmesi ve bu kabulün devamı noktasında çalışmalara katkıda bulunmak için yılın ilk büyükler tekvando şampiyonasını Konya’da düzenlemeye karar verdik” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA BİRİNCİYİZ

Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, engelli sporcu sayısında da dünya da birinci konumda olduklarını belirterek, “6 sporcu ile başladığımız paralimpik tekvandoda bugün bin sporcu ile dünyada ilk sırada yer alıyoruz. Düşünün Çin’in nüfusunu gözönüne alırsak, ülkemizdeki bin paralimpik tekvandocu ile çok güzel işler başardık ve başarmaya da devam edeceğiz” dedi.

KONYA KADİM BİR ŞEHİR

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ise, Konya’nın her alanda olduğu gibi sporda da örnek sporcuların yetiştiği ve büyük spor organizasyonlarının yapıldığı kadim bir şehir olduğunu ifade ederek, “2023 Dünya Spor Başkenti olan Konya’mız bugün de Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaktadır. Ben özellikle bu şampiyonanın ilimizde düzenlenmesine vesile olan federasyon başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yerlikaya bayramı Konya'da karşıladı
Yerlikaya bayramı Konya'da karşıladı
Konya'da 'SU' tehlikesi
Konya'da 'SU' tehlikesi