Çocuk Meclisi 2. Dönem Toplantısı Yapıldı

Çocuk Meclisi 2. Dönem Toplantısı Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Medeniyet Okulu Projesi kapsamında girişimci ve proje geliştirebilme yeteneğine sahip 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşturulan Çocuk Meclisi’nin 2. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi.

23 Aralık 2022 - 18:54

Çocuk Meclisi Başkanı Aysima Eroğlu, “Mevlana torunları olarak bizler, bu toprakların hangi değerleri barındırdığının farkında olarak bu değerlerin yüklediği sorumluluk bilinciyle, yerel yönetimlere destek olacağımıza ve birlikte güzel bir sinerji yakalayacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle kurulan Çocuk Meclisi’nin 2. dönem toplantısı yapıldı.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Çocuk Meclisi Başkanı Aysima Eroğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak faaliyetler hakkında meclise bilgi verildi.

 

PROJE YARIŞMASINI KAZANAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Toplantı gündeminde Konya’nın 31 ilçesinde çocuklar için yapılabilecek projelerin ele alınması ve yeni projelerin yapılabilmesi için proje yarışması düzenlenmesine karar verildi. Projelerin sunulması için Mart 2023 tarihinde yeni bir toplantı gerçekleştirilecek ve dereceye giren çocuk meclisi üyelerine çeşitli hediyeler verilecek.

 

BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kendilerine sunulan imkanlar dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden Çocuk Meclisi Başkanı Eroğlu, “Bizler, çocukların isteklerini, haklarını, sorunlarını dile getirmek, şehrimiz için projeler geliştirmek ve bunları saygıdeğer büyüklerimizle ve siz değerli meclis üyelerimize iletmek için buradayız. Mevlana torunları olarak bizler, bu toprakların hangi değerleri barındırdığının farkında olarak bu değerlerin yüklediği sorumluluk bilinciyle, yerel yönetimlere destek olacağımıza ve birlikte güzel bir sinerji yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. Bu şehirde yaşamak bir yanıyla saadet, bir yanıyla ayrıcalık iken bir yanıyla da mühim bir sorumluluktur. Çağdan çağa büyüyerek, güzelleşerek ve berraklaşarak gelen bu şehri ve bu şehrin güzel insanlarını seviyoruz. Bu kadim başkenti tüm insanlığın umudu haline getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen Konya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, başarılı, girişimci ve proje geliştirebilme yeteneğine sahip 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Çocuk Meclisi; öğrencilerin milli ve kültürel değerleri kavramalarını sağlayacak etkinlikler yürütmek, okullarda çevreye duyarlı bilinçli nesiller yetiştirilmesi sağlamak, şehrin sorunlarını araştırmak ve elde edilen sonuçları Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sunmak amacıyla kuruldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü