Reklam
  • Reklam
“Çocuklar vatandır, çocuklarımızı korumalıyız”

“Çocuklar vatandır, çocuklarımızı korumalıyız”

Türkiye genelinde çocuk istismarını önlemek amacıyla yapılanan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, Konya’da da güçlenebilmek için gönüllüleri destek olmaya bekliyor.

23 Ocak 2021 - 14:06

UCİM Konya İl Koordinatörü Özlem Bilgi, “Çocuklar vatandır, çocuklarımızı korumalıyız” diyerek yola çıkan derneğin, 2014 yılında Genel Başkan Saadet Özkan’ın görev yaptığı bir köy okulunda, okul müdürünün 6 kız çocuğuna yönelik istismarını fark etmesi ve durumu yargıya intikal ettirmesi ile yapılanmaya başladığını, temellerinin ise 2017 yılında Mersin’de atıldığını belirtti. Bilgi, çocuk istismarına karşı Konya’da da mücadele verebilmek için duyarlı olan bütün vatandaşları, kamu kurum ve kuruluşlarını UCİM ile işbirliği yapmaya davet etti.

UCİM’in Konya Koordinatörlüğüne bağlı birimlerinde yapılan çalışmalarda bugüne kadar 4 istismar davasında çocukların yanında olarak suçluların en ağır cezayı almaları için gönüllülük esasıyla bu davalara müdahil olduklarını dile getiren Bilgi, “Konya’daki çalışmalarımızda bugüne kadar KTO Karatay Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi ile yapılan işbirlikleri sonucunda sayısız kongre ve seminerler düzenlendi. Pandemi dönemi ile aksayan yüz yüze eğitim faaliyetlerimize online olarak devam edildi. ‘Çocuklar Susmayacak UCİM Yanlarında Olacak’ diyerek çıktığımız bu mücadelede güçlü çocuklar yetiştirmek için ailelere ücretsiz farkındalık eğitimleri verildi. Toplum olarak çocukları korumak bizlerin hem hukuki hem de bireysel görevidir. Siz de çocuklarımız için verilen bu mücadelede yer almak, eğitimlerimizden ve diğer faaliyetlerimizden haberdar olmak için ücretsiz bir şekilde www.ucim.org.tr adresinden gönüllü olabilirsiniz” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARILARA İMZA ATTI

UCİM Konya İl Koordinatörü Özlem Bilgi, dernek ve Türkiye genelindeki faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Çocuklar vatandır çocuklarımızı korumalıyız” diyerek yola çıkan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği’nin temelleri 2017 yılında Mersin’de atıldı. Mücadelenin meşalesi İzmir’de 2014 yılında Genel Başkanımız Saadet Özkan’ın görev yaptığı bir köy okulunda, okul müdürünün 6 kız çocuğuna yönelik istismarını fark etmesi ve durumu yargıya intikal ettirmesine dayanmaktadır. Öğretmenimizin haklı savaşında Cumhuriyet tarihinin en ağır cezalarından biri verilerek, sanık 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Saadet Öğretmen, bu çabası ile yurt içinde çocuk istismarı konusundaki farkındalığı zirveye taşıdığı gibi 2017 yılında, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın elinden “Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü” de almıştır.

Bugün ise Genel Başkanımız Saadet Özkan ve Genel Başkan Yardımcımız Yücel Ceylan’ın öncülüğünde çocuklar için mücadele eden derneğimiz 3. Yılında. Türkiye topraklarında kısa sürede köklü bir sivil toplum hareketine dönüşmüştür. Derneğimizin 2020 Aralık ayı itibariyle 58 ilde aktif yapılanması bulunurken 23 ilde ise yapılanma süreci devam etmektedir. Antalya ve Erzurum olmak üzere 2 ilde resmi temsilcilik ofisi, İzmir de Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Merkezi bulunurken; Kıbrıs’ta İlim Üniversitesi işbirliğinde Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Merkezi, Ankara Önleme Merkezi ve İstanbul Önleme Merkezlerinin açılış çalışmaları devam etmektedir. UCİM Aralık 2020 tarihi itibariyle 50.000’i aşkın gönüllü üyesi ile yurdumuzun dört bir yanında çocuk ihmal ve istismarı ile mücadele etmektedir.

UCİM’in genel olarak amacı bireyin doğum öncesinden başlayarak tüm gelişim evrelerinde sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak; her nevi fiziksel, duygusal ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak ve önlemektir. Bu kapsamda istismara maruz kalmış çocuklarımıza hukuki destek ve rehabilitasyon desteği vermek; toplumu bilinçlendirme eğitimleri ile çocuk istismarının önüne geçmektir. 500’ü bulan davaya müdahil olarak, ihmal ve istismara maruz kalmış çocuklarımız ve ailelerinin yanında yürümeye devam etmektedir. Bu zorlu süreçte meydana gelen travmatik sürecin en az hasarla atlatılması için uzmanlardan oluşan rehabilitasyon ekibi ise istismara maruz kalmış çocuklarımızın ve ailelerinin ikincil bir örselenme yaşamadan iyilik haline ulaşması için çaba göstermektedir. Çocuk ihmali ve istismarında koruyucu ve önleyici farkındalık çalışmalarının bilincinde olan UCİM tarafından; uzman kadrosuyla 10.000’in üzerinde çocuğa mahremiyet eğitimi, 50.000’in üzerinde ebeveyne bilinçlendirme semineri ve 100.000’in üzerinde üniversite öğrencisine farkındalık eğitimi verilmiştir. 

Yapılandığımız illerde, çoğunluğu akademisyenler ve uzmanlardan oluşan UCİM Bilimsel Araştırmalar-Danışma Kurulu ve UCİM Rehabilitasyon nezdinde avukatlarımız, psikologlarımız, eğitimcilerimizle çeşitli çalıştaylar ve eğitimler düzenleyerek sürekli gelişim ve dönüşüm halindeyiz. Bu sayede istismara maruz kalmış çocuklarımızla en kaliteli ve doğru iletişim yollarını uzmanlarından öğrenerek titizlikle davalara müdahil olarak ailelere manevi desteğimizi göstermekteyiz.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'