Reklam
  • Reklam
“Çocuklarımızın Geleceğine Ufuk Açmaya Çalışıyoruz”

“Çocuklarımızın Geleceğine Ufuk Açmaya Çalışıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 31 ilçedeki ilkokul ve ortaokullara yönelik bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konya Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

30 Mart 2022 - 13:41

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla şehir genelindeki tüm ilkokul ve ortaokullara yönelik düzenlenen Konya Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’nın ödül töreninde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Konya’daki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Altay, “Merkezi hükümet, yerel idare, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri hep beraber şehrimize değer katmaya çalışıyoruz. Hep birlikte çocuklarımızın geleceğine bir ufuk açmaya çalışıyoruz.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 31 ilçedeki ilkokul ve ortaokullara yönelik bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konya Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Selçuklu Kongre Merkezi’ndeki programda konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Sayın Valimizin himayelerinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın her an desteğiyle eğitim adına ne yapmak istiyorsak olmazın olmadığı bir Konya’da yaşıyoruz. Bütün bu güzel çalışmaların hepsi birbirinden değerli öğrencilerimiz için. Yarın Türkiye’yi emanet edeceğimiz öğrencilerimizi hep birlikte hem bizler hem onlar öğrenerek inşallah en güzel sonuçlara, başarılara imza atacağız.” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ GÖSTERİYOR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, “Büyükşehir Belediyemiz gerçekten belediyecilik örneği gösteriyor. Sadece mekana bağlı işler değil, insana dair işleri yapma konusunda da her türlü desteği veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine şükranlarımızı arz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise ‘Konya Modeli Belediyecilik’ diye anlattıkları ifadenin slogandan öte bir tarifi olduğunu ifade ederek, bunun temelinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olduğunu söyledi. Merkezi hükümet, yerel idare, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri hep beraber şehre değer katmaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, “Hep birlikte çocuklarımızın geleceğine bir ufuk açmaya çalışıyoruz. Bu birlik beraberlik her yerde yok. Konya bu manada Allah nazardan saklasın çok iyi gidiyor. Rektörümüze, rektör yardımcımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte çok daha güzel işler yapacağız.” dedi.

EĞİTİM KONUSUNDA ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Önceliğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz” diye konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Çünkü biz şuna inanıyoruz. 20 yılda Türkiye’yi çok iyi bir noktaya getirdik ama Türkiye’nin daha kat edeceği mesafeler var ve onu bu sıralarda, bugün başarılarıyla ön plana çıkan çocuklarımız yerine getirecek. Onun için biz eğitim konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya bugüne kadar olduğu gibi budan sonra da aynı kararlılık ve azimle devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Altay, yarışmada ilk dörtte yer almayı başaran ilkokul öğrencilerinin İstanbul gezisi ile yine ilk dörde giren ortaokul öğrencilerinin ise Kudüs gezisi ile ödüllendirileceğini sözlerine ekledi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından ilkokullara yönelik düzenlenen Mangala, Pentago, Q-Bitzz, Equilibrio, Küre; ortaokullara yönelik düzenlenen Mangala, Pentago, Reversi, Kulami, Küre olmak üzere 5 farklı oyun dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada her kategoride ayrı ayrı birinci olan öğrenciler teleskop kazanırken, ikinciler 20 farklı model yapılabilen elektrik motorlu helikopter, üçüncü olan öğrenciler ise 200 parçadan oluşan kodlanabilen robomaker kazandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'