Reklam
  • Reklam
Depremi fırsat bildi onlarca ihtiyaç sahibini dolandırdı

Depremi fırsat bildi onlarca ihtiyaç sahibini dolandırdı

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri aralarında sahte şirket ismiyle internet sitesi açan ve deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan çadır, battaniye, ısıtıcı gibi eşyaları bu siteden satmaya çalışan bir kişi ile birlikte dolandırıcılık, kasten yaralama, hırsızlık gibi suçlardan aranan ve aralarında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şahısların da bulunduğu 92 kişiyi operasyonlarla yakaladı. Yakalanan şahısların toplam 178 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu anlaşıldı.

10 Mart 2023 - 15:30

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri kasten yaralama, hırsızlık, gasp, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan aranması bulunan 92 şahsı tespit ettikleri adreslere düzenlediği operasyonlarla yakaladı.

 İki ayrı hırsızlık suçundan hakkında 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.B. tespit edilen adresinde ekiplerin operasyonuyla yakalandı. İki ayrı hayvan hırsızlığı suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.Y. ekiplerin operasyonuyla ikamet ettiği adreste kıskıvrak yakalandı. Yine hırsızlık suçundan 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.A. isimli şahıs da operasyonla yakalandı.

Toplam 178 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 92 şahıs ekiplerin operasyonuyla kıskıvrak yakalandı. Yakalanan 92 şahsın 70’i cezaevine gönderilirken 22 şahıs adli mercilere teslim edildi.

DEPREMİ FIRSAT BİLDİ ONLARCA İHTİYAÇ SAHİBİNİ DOLANDIRDI

Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince yakalanan 1994 doğumlu Abidin Baybağan isimli şahsın sahte şirket ismiyle internet sitesi açtığı ve deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan çadır, battaniye, ısıtıcı gibi eşyaları bu siteden satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Abidin Baybağan isimli şahıs sahte internet sitesine yüklediği ve aslında olmayan ürünleri müşterilere kapora alarak pazarlamaya çalıştığı ve kaporayı aldıktan sonra ürünleri göndermediği öğrenildi. Şahsın bu şekilde onlarca depremzede ve yardımsever vatandaşı mağdur ettiği anlaşıldı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI!

Dolandırıcının daha önce de sahte kredi kartları pazarlayarak onlarca kişiyi dolandırdığı tespit edildi. Dolandırıcı ile ilgili Konya, İstanbul, Ankara, Sakarya ve Hakkari’de onlarca mağdurun şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Şahsın, birçoğu dolandırıcılık suçundan olmak üzere kasten yaralama ve hırsızlık suçlarından da toplam 57 adet suç kaydının olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'