Reklam
  • Reklam
Doç. Dr.  Durak’a TÜBA GEBİP Ödülü 

Doç. Dr.  Durak'a TÜBA GEBİP Ödülü 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) ve TÜBA Bilimsel Telif Eser Ödülleri Programı (TESEP) ödüllerini alacak bilim insanları listesi açıklandı. 

15 Kasım 2022 - 16:25 - Güncelleme: 15 Kasım 2022 - 16:28

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak, “2022 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı” kapsamında ödül kazanan bilim insanları listesinde yer almayı başardı. 

Ödüller, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edilecek.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen TÜBA GEBİP ve TÜBA TESEP ödüllerini alacak bilim insanları listesi açıklandı. 

NEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri alanında “2022 Yılı TÜBA GEBİP Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülünü almaya hak kazandı. 

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, elde ettiği üstün başarıdan ve çalışmalarından dolayı Doç. Dr. Hatice Yıldız Durak’ı tebrik ederek, başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. 

TÜBA GEBİP Ödülleri 

TÜBA bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen TÜBA GEBİP Ödülü’nü 2022 yılında; Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA GEBİP Eczacılık Özel Ödülü de dâhil 21 farklı üniversite ve kurumdan 34 üstün başarılı genç bilim insanı kazandı. Böylece şimdiye kadar TÜBA GEBİP Ödülü kazanan bilim insanı sayısı 610'a yükseldi. TÜBA GEBİP, Türkiye’nin uluslararası bilim camiasındaki tanıtımı ve ilişkileri, üstün başarılı genç bilim insanlarının teşviki ve çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri bakımından özel bir öneme sahip.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'