Doktor adayı harçlığını boya yaparak çıkarıyor

Doktor adayı harçlığını boya yaparak çıkarıyor

Konya'nın Karapınar  ilçesinde Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan Osman İtez , okul harçlığını boya yaparak çıkartıyor.

12 Temmuz 2021 - 12:36

Çocukluğundan beri Doktor olmak yolunda hedef seçen Osman İtez ilk olarak Tıp fakültesini  kazanarak hedefine bir adam yaklaştı. Karapınar’da  yaşayan dayı’larının yanında inşaat  boyacılığı yapan 21 yaşındaki Tıp Fakültesi 3.sınıf öğrencisi  Osman İtez , Okulundan mezun olduktan sonra  iyi bir doktor olmak istediğini kaydetti.

İlk, orta ve Liseyi Konya’da tamamlayan Osman İtez 2018 yılında  Üniversite sınavında 13 binci sırada yer aldı. Emekli bir ailenin üç çocuğundan birisi olan Osman İtez gibi bir kız kardeşi de  Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde doktor adayı. Diğer kardeşi de  Mimar’lık  mesleğine başlamış. Doktor adayı Osman İtez ,”Doktor olma benim çocukluk hayalim “” dedi.

İlkokulu yaşlarında  hedefimi doktor olarak belirleyen Osman İtez,” insanlara yardımcı olmak ve onların duasını almak istiyorum” dedi. "Hem okul masrafımı çıkarmak hem de aileme maddi katkı sağlamak için yaz mevsiminde ve diğer boş zamanlarında Karapınar’da bulunan akrabalarının yanında boyacılık yaptığını söyleyen Osman İtez şunları ifade etti:”

“Doktor olma hedefime çok erken başladım.Onun için çok ama planlı çalıştım.Başarılı bir öğrenciydim.Üniversite sınavında Türkiye de13 binci sırada yer aldım.Aksaray Üniversitesini kazandım.Tıp fakültesinde okumak her manada güç ekonomik olarak harcamamız fala.dersleri iyi takip etmek zorundayız.Çünkü insanlara hizmet edeceğiz.Çocukluk hayalim olan Herkesin hedefi olmalı.Bende hedefime koşuyorum” diye konuştu.

“Maddi olarak zorluk yaşamış olsam da Kredi ve yurtlar kumrundan burs alıyorum diyen Genç Doktor adayı,” Emekli bir ailenin çocuğum.Ailem her alanda destek oluyor.Kardeşlerimle birlikte bu ülkeye hizmet edeceğiz.Kardeşimin biri daha doktor adayı ablam Mimar oldu.Ailemim bizleri okutmak için verdiği mücadele ve destek çok önemli.Bunun yanında Karapınar’daki akrabalarımın yanında boyacılık yaparak okulumun masraflarını çıkartmaya çalışıyorum.Bu hiç zor değil.Boya yapmaya gittiğimde doktor adayı olduğumu duyanlar çok mutlu oluyor.Bana muayene olmak isteyenle bile oluyor.Bu çok hoşuma gidiyor.Çünkü insana hizmet etmek ve onların duasını almak çok güzel.Doktor olduğumda ülkeme hizmet etme benim için onur verici “ şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü