Doktordan arkadaşa vefa

Doktordan arkadaşa vefa

Doktorluk mesleğinin yanı sıra yazarlık konusunda da büyük bir başarı kaydeden Doktor Tufan Soydabaş, kaleme aldığı ‘İmparatorun Mektubu’ isimli son eserini bir süre önce görevi başında iken COVİD nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşı Dr. Ayhan Dağlı’ya atfetti.

16 Nisan 2021 - 11:42 - Güncelleme: 16 Nisan 2021 - 11:49

Konya’nın Meram İlçesi 44 Nolu Aile Sağlık Merkezi’nde görev yapan Aile Hekimi Dr. Tufan Soydabaş, “Ben Aile Sağlığı Merkezinde halen Aile hekimi olarak görev yapmaktayım. Aynı zamanda Konahed ( Konya Aile Hekimlerin Derneği) nin yönetim kurulundayım.  Daha önce 2011-2012 yıllarında yayınlanmış iki kitabım var. Romanı öncelikle Covid den kaybettiğim arkadaşım Dr. Ayhan Dağlı’ ya atfettim. 

Romanda bir arkeoloğun 2000 sene öncesinde, çalıştığı kendi sit alanında ki, medeniyete,  yaptığı astral bir seyahat yaparak şahit olması ve o medeniyette aristokrat ve phlepler- köleler arasında yaşanan iktidar kavgaları ve aynı zamanda aristokratların kendi aralarında geçen sürtüşmelerin roman akisi ile anlatılması. Romanın genel teması bu. 

Daha öncede kaleme aldığım iki eserim daha var. Bu eserimi de mesleğimden kalan zamanları değerlendirerek tamamladım. Son bir yıl içerisinde özellikle COVİD nedeniyle biz hekimler çok zor günler yaşadık. Tüm bu sıkıntılara rağmen fırsat bulduğum her anı değerlendirerek çalışmamı tamamlamayı çok arzu ediyordum. Zor da olsa bunu başardım.

Son çalışmamı ise uzun yıllar birlikte görev yaptığım, COVİD olan vatandaşlarımıza derman olmak için büyük çaba harcayan ancak kendisi COVİD denen illete yakalanarak aramızdan ayrılan meslektaşım Dr. Ayhan Dağlı’ya atfettim. Bu vesile ile kendisini bir kez daha rahmet ve dua ile anarken tüm sevenlerine sabırlar dilerim” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü