Eğlenirken öğrendiler

Eğlenirken öğrendiler

Meram Belediyespor İzcilik Kulübü, ilk kampını Çumra Apa’da gerçekleştirdi. Yirmi izcinin, iki liderin önderliğinde yaptığı kampta çocuklar ve gençler hem eğlendiler hem de doğada yaşamlarını kolaylıkla sürdürebilmelerini sağlayacak yeni bilgiler öğrendiler.

06 Ocak 2023 - 15:26

Kısa zaman önce faaliyetlerine yeniden başlayan Meram Belediyespor İzcilik Kulübü, ilk kampını Çumra Apa kamp alanında gerçekleştirdi. Yirmi izcinin katıldığı kampta çocuklara ve gençlere izci liderleri Hakan Uğurluabacı ve Ülker Uğurluabacı eşlik etti. 

 

 ‘İZCİLER KAMPTA HAYATİ BİLGİ VE TECRÜBELER KAZANDI’ 

 

8-18 yaş aralığındaki çocukların ve gençlerin katıldığı kampta Meram Belediyespor Kulübü izcileri, bir taraftan eğlenirken diğer taraftan da doğada yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilmelerini sağlayacak, gece yürüyüşü, kamp ve çadır kurma, yön bulma, hava tahminleri, izci düğümleri, ateş ve ocak çeşitleri gibi konuları öğrendiler. İki gün süren kamptan önce Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde hafta sonları eğitimler gerçekleştirdiklerini ifade eden izci lideri Hakan Uğurluabacı, bu eğitimlerde öncelikli amaçlarının izcilik bilincinin aşılanması olduğuna vurgu yaptı. Gerçekleştirilen kampta da izcilere doğada hayatlarını sürdürebilmelerine olanak sağlayan bilgiler ve tecrübeler kazandırıldığını kaydeden Uğurluabacı, izcilik yapmaya istekli ve yatkın 8-18 yaş aralığındaki tüm çocukları ve gençleri, kayıtları devam eden Meram Belediyespor İzcilik Kulübüne davet etti. İzci lideri Uğurluabacı çocuklara ve gençlere pek çok yönden yarar sağlayan, doğa sevgisi aşılayan ve sosyalleşmelerinin önünü açan izcilik noktasında böyle önemli bir girişim sağlayıp destek veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a da teşekkür etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü