Reklam
  • Reklam
Erkoyuncu: Konya şekere küs çiftçi kalmayacak

Erkoyuncu: Konya şekere küs çiftçi kalmayacak

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Cihanbeyli, Kulu, Altınekin, Beyşehir, Seydişehir, Derbent, Hüyük ve Şarkikaraağaç bölgelerindeki çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantılar samimi bir havada geçeken, Erkoyuncu, Konya şekere küs çiftçi kalmayacak" dedi.

18 Ocak 2022 - 17:32

Başkan Ramazan Erkoyuncu, toplantılarda yaptığı konuşmada, “Bugün umutsuz değiliz, kötü bir noktada değiliz. Özellikle gıda tarafında hiçbir sorunumuz yok. Şeker sektöründe Türkiye’de en iyiyiz, karamsar bir hava yok. Kamuoyunun bildiği, kaygılandığı ölçüde bir kötü tablomuz asla yok. Dolayısıyla panikleyecek bir durumumuz çok şükür yok. Sizi kandırma ya da yanıltma lüksüm yok, korkmadan yolumuza devam edeceğiz.

Bu kurumlar kimsenin tekelinde değil, herkesin eşit hakkı var. Şeffaf ve adaletli olacağız. Pancar taban fiyatlarını devletimiz inşallah tatmin edici bir rakam verir ama mevcut halde beklentilerin altında kalmayız” dedi.  Patates üretimi ile ilgili de konuşan Başkan Erkoyuncu; “Bu bölgede iyiden iyiye patates ekimi azalmış. Bunun başlıca sebeplerinden birisi fiyat, ikincisi ise su. Arkadaşlar, patates taban fiyatını da 2 Bin 500 Lira (ton) olarak açıklıyoruz, patatesin de avansını buna göre vereceğiz. Tohum fiyatlarında 3 Bin 900 Lira gibi bir fiyat belirlendi, o fiyatlardan tohum temin edilecek, gübre ve nakdi avanslarımız aynen devam edecektir. Sizden ricam patates ekimine tekrar dönmeniz” şeklinde konuştu.

Çiftçilerin Konya Şeker’e asla küs olmamaları gerektiğini de ifade eden Genel Başkan Erkoyuncu, sürecin tamamında istişareli hareket edileceğini de belirtti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu
DOSD Meram ailesi iftarda buluştu