Reklam
  • Reklam
 Evde kalan hayvanseverlerin aklı sokak hayvanlarında kalmasın

 Evde kalan hayvanseverlerin aklı sokak hayvanlarında kalmasın

Meram Belediyesi, Koronavirüs (Covid19) tehlikesinden sonra insanların evden çıkmaması sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için de çalışmalarına hız verdi.

25 Mart 2020 - 14:30

Meram’ın her şeyini Allah’ın emaneti olarak gördüklerini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu çerçevede Meram’ın çeşitli yerlerinde bulunan beslenme odaklarına yıl içinde kesintisiz mama ve su bırakan ekiplerin bu zorlu süreçte mama miktarını artırdıklarını ve sıklaştırdıklarını söyledi.  

Meram Belediyesi, Koronavirüs (Covid19) salgınından sonra hem dışarı çıkan insan sayısının azalması hem de hayvanseverlerin yeterince yardım edememesi dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için de seferber oldu. Tüm yıl boyunca sürekli olarak beslenme odaklarına mama ve su bırakan Meram Belediyesi ekipleri, sokak hayvanlarının da bu zorlu süreçte zorluk yaşamamaları adına hem bırakılan mama miktarını artırdı hem de sıklaştırdı.

KAVUŞ; “HAYVANSEVERLERİN AKLI SOKAK HAYVANLARINDA KALMASIN”

Meram’ın insanından toprağına, ağacından sokak hayvanlarına, çiçeğinden binasına kadar her şeyiyle kendilerine Allah’ın birer emaneti olarak gördüklerinin altını çizen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kal çağrısıne uyan Meramlı hemşehrilerimizin aklı sahipsiz hayvanlarımızda kalmasın. İlçemizdeki kedi köpek beslenme odaklarına dostlarımız için mama ve su takviyelerini düzenli olarak yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Meram’ın çeşitli bölgelerinde köpekler için 20 kediler içinse 24 beslenme odağı ve 5 kedi evi bulunduğunu hatırlatan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Virüs insanından doğasına kadar tüm dünyayı etkiledi. Bu olumsuz etkiden sokak hayvanları da nasibini aldı. Havaların ısınmasına rağmen yiyecek bulmakta zorlandıkları bu günlerde biz onların da yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bu günler geçtiğinde ve insanımızın evde kalma zorunluluğu bitip dışarı gönül rahatlığıyla çıktığında sokaktaki dostlarıyla yeniden buluşabilsinler diye beslenme odaklarına artık daha sık ve daha fazla mama bırakıyoruz. Kimsenin gözü ne arkada ne sokakta kalsın.”    

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'