Farkında ol engel olma projesi

Farkında ol engel olma projesi

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında Karatay Gençlik Merkezi ile birlikte bir projeye imza attı.

21 Mayıs 2022 - 23:39 - Güncelleme: 21 Mayıs 2022 - 23:42

Proje Danışmanlığını Hemşirelik Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Neslihan Lök 'ün yaptığı projede Hatice Baykuş, Hasan Apaydın, Oğuzhan Torun, Hilal Özbek isimli öğrencilerde görev aldı.

 “FARKINDA OL ENGEL OLMA” “Engelleri Birlikte Aşalım” Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında Karatay Gençlik Merkezi üyeleri ile birlikte Hemşirelik Fakültesi Önünde Görme Engellilerin günlük yaşamda karşılaşabilecekleri sorunlara yönelik “Empati Parkuru” kuruldu.

Hemşirelik mesleğinin doğası gereği sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik pek çok faaliyet gösterildiğini söyleyen Doç.Dr. Lök, "Özellikle de Engelli bireyler gibi dezavantajlı gruplara yönelik projeler yürütmekteyiz. Bu projelerimizden birisi olan Empati Parkuru Etkinliği ile amaç, görme engelli bireylerin günlük yaşamda yaşadıkları sorunlara ilişkin toplumsal farkındalığı arttırmaktır. Bu kapsamda gençlerin görme engelli bireylerin yaşadıkları sorunları anlaması, görme engelli parkurunda yürüyerek onlarla empati kurabilmesidir. Gençlerimizin bu sayede hem bakış açılarını değiştirmesini hem de kendilerini karşıdaki insanın yerine koyma ve onları anlama becerisini geliştirmesini hedefledik" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü