Fırtınaya yakalanan binlerce Leylek şehir merkezinde

Fırtınaya yakalanan binlerce Leylek şehir merkezinde

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, etkili olan fırtına sebebiyle göç yolculuğuna ara vererek Konya şehir merkezine inen binlerce leyleği balıkla beslediklerini söyledi.

19 Mart 2022 - 20:10 - Güncelleme: 19 Mart 2022 - 20:17

Konya Büyükşehir Belediyesi, göç esnasında olumsuz hava şartlarından etkilenerek şehir merkezine konan leylekleri balıkla besledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son yılların en soğuk mevsiminin yaşandığını hatırlatarak, sevgi ve merhamet şehri Konya’da olumsuz hava şartlarından etkilenen doğadaki tüm canlılara kucak açtıklarını ifade etti.

Göç esnasında Konya semalarından geçerken fırtınaya yakalanan ve şehir merkezine inmek zorunda kalan binlerce leyleğin beslenmesini de sağladıklarını kaydeden Altay, “Misafirlerimiz, fırtınanın geçeceği süreye kadar şehrimizde konaklayacaklar. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak biz de leyleklerin aç kalmamaları için onları balıkla besliyoruz. Fırtına devam ettiği sürece misafirlerimizi beslemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞIYORUZ

Mahalle sakinlerinden Zeki Tuncer de, leyleklerin Cuma günü bölgeye geldiklerini belirterek, “İlk önce ne yapacağımızı bilemedik ama sonra ekmek, su verdik. Bugün de Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun balık getirdi. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Leylekler ayrılıncaya kadar beslemeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.” dedi.

CANBULAN” DA BÖLGEDE

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin yaralı veya yardıma muhtaç hayvanlar için hizmete aldığı hayvan ambulansı “Canbulan” da olası bir olumsuzluk durumunda leyleklere müdahale etmek için bölgede hazır bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0