Gelibolu- Tekirdağ etabını Patrck Bevin’e kazandı

Gelibolu- Tekirdağ etabını Patrck Bevin'e kazandı

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda artık sona gelindi. TUR yarın İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek. Bugün koşulan 135.3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabını Arkea Samsic Takımı’ndan Patrick Bevin’e 3 saat 21 dakika 02 saniye ile kazandı. Bu birincilik Patrick Bevin’e Genel Ferdi Klasman birinciliği getirdi.

16 Nisan 2022 - 15:00

Eduardo Sepulveda Turkuaz Mayo’ya veda etmiş oldu. Saat 11.00’de Gelibolu’dan start alan 153 sporcu genelde düz bir parkurda yoğun bir mücadelenin içine girdi. Equipo Kern Pharma Takımı’ndan Alex Jaime start noktasına gelmedi ve yarıştan çekildi.

 

BONUSLARA TALİBİZ 

 

TUR’un başından beri yarışı forse eden Israel –Premier Tech takımının başarılı sporcusu Patrick Bevin starttan önce yaptığı açıklamada, “İki etap var. Sonuna kadar mücadele edip takım olarak birinciliğe talibiz. Tüm bonusları da almak istiyoruz” dedi. Bevin, Genel Ferdi Klasman’da birinci sırada bulunan Drone-Hopprer-Androni Takımı’nın sporcusu Eduardo Sepulveda’nın 11 saniye gerisinde ikinci durumda bulunuyordu.

 

8 SPORCU KAÇIŞ GRUBUNU OLUŞTURDU 

 

Etabın hemen başında Astana Takımı’ndan Gleb Brussenskiy, Caja Rural Takımı’ndan Azpilicueta Echeverria, Eolo-Kometa Takımı’ndan Allesandro Fancellu, Human Powered Health Takımı’ndan Adam Mathijs, Wildlife Generation Takımı’ndan Cormac McGeough, Sakarya BB Takımı’ndan Cristian Raileanu, Saris Rouvy Sauderland Takımı’ndan Johannes Adamietz ve China Glory Continental Takımı’ndan Etien Van Empel kaçış grubunu oluşturdu. Ancak fazla gidemediler ve 13’üncü kilometrede yakalandılar.

 

İKİNCİ KAÇIŞTA 4 SPORCU İLE FERİTCAN ŞAMİL VAR 

 

20. kilometre geçilirken ikinci kaçış grubunu 4 sporcu oluşturdu. Aralarında Spor-Toto Takımı’ndan Feritcan Şamlı’nın da bulunduğu grupta, Uno X Pro Takımı’ndan Syver Waersted, Humen PH Takımı’ndan Nickolas Zukowsky ve Saris Rouvy Sauderland Takımı’ndan Abram Stockman bulunuyor. Şimdilik kaçış grubu, pelotonla (Ana Grup) farkı 2 dakika 45 saniye kadar açtı. Kaçış grubunun ardından Novo Nordisk Takımı’ndan Peter Sandor Kusztor tek başına öndeki dörtlüyü yakalamak için büyük efor sarf ettiği gözlendi. Kaçış grubu zaman farkını 3 dakika 30 saniyeye çıkartırken, geriden gelen Peter Sandor Kusztor’ta arayı kapayabilmek için büyük mücadele veriyor.

 

KAZA OLDU VITALLY BUTS AMBULANSA ALINDI 

 

Daha önce Beyaz Mayo’yu uzun süre taşıyan Sakarya Takımı’nın Ukraynalı sporcusu Vitally Buts kaza yapan grubun içindeydi ve ambulansa alınarak tedavisine başlandı.

 

SPRİNT PRİMİNİ FERİTCAN ŞAMLI ALDI 

 

30.3’üncü kilometre geçilirken Mosso’nun sponsorluğundaki yeşil mayo mücadelesi için sprint başladı. Prim kapısını ilk geçen sporcu Spor-Toto Takımı’ndan Feritcan Şamlı oldu. İkinciliği Saris Rouvy Sauderland Takımı’ndan Abram Stockman, üçüncülüğü Humen PH Takımı’ndan Nicholas Zukowsky elde etti. Ancak Yeşil-Mayoyu elinde bulunduran Alpecin Fenix Takımı’nın sporcusu Jasper Philipsen bu sonuçtan etkilenmedi. Yarışta 1 saatlik bölüm tamamlanırken 4’lü kaçış grubu da 42.7 kilometre yol katetmiş oldu.

 

ONUR BALKAN VE LURİ DANTAS YARIŞI BIRAKTI 

 

TUR’da başarılı bir performans gösteren Sakarya takımının sporcusu Onur Balkan ile Caja Rural takımından da Luri Dantas 50. Kilometrede yarışı bıraktı.

 

TIRMANIŞ PRİMİNİ ZUKOWSKY ALDI 

 

Etabın 62.9’uncu kilometresinde Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda tırmanış prim kapısı geçildi. Kırmızı Mayo (Dağların Kralı) mücadelesinde Humen PH Takım’ından Nicolas Zukowsky kapıyı ilk geçen sporcu oldu. Spor-Toto Takımı’ndan Feritcan Şamlı ikinci, üçüncülüğü de Saris Rouvy Sauderland Takımı’ndan Abram Stockman elde etti. Kapı geçişinden sonra peloton tempoyu arttırınca, kaçış grubu ile arasını 30 saniyeye kadar indirdi.

 

FERİTCAN ŞAMLI TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ KAPISINI BİRİNCİ GEÇTİ 

 

89.8 inci kilometrede Shimano’nun sponsorluğunda Türkiye Güzellikleri prim kapısı geçildi. Spor-Toto Takımı’ndan Feritcan Şamlı çizgiyi ilk geçen sporcu oldu. İkinciliği Saris Rouvy Sauderland Takımı’ndan Abram Stockman, üçüncülüğü Humen PH Takımı’ndan Nicolas Zukowsky aldı.

 

ETABIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK KAÇIŞ 

 

Finişe 30 kilometre kala Genel Ferdi Klasmanda ikinci olan Israel Premier-Tech Takımı’ndan Patrick Bevin, Alpecin Fenix Takımı’ndan Jay Vine ve Arkea Samsic Takımı’ndan Nicolas Edet ani bir kaçış yaptılar. Turkuaz Mayo sahibi Eduardo Sepulveda bu atağa geç karşılık verince zaman farkı 45 saniye ile 30 saniye arasında değişti. Etabı Bevin kazanırsa 12-13 saniyelik fark kapanacak ve ve Genel Ferdi Klasmanda birinciliğe yükselecek. Nitekim beklenen oldu ve Bevin, Sepulveda’dan Turkuaz Mayo’yu aldı ve Genel Ferdi Klasmanda birinciliğe yükseldi.

 

TIRMANIŞ PRİMİ VINE’IN 

 

107.7’inci kilometrede etabın ikinci prim kapısı geçildi. Alpecin Fenix Takımı’ndan Jay Vine, ikinciliği Arkea Samsic Takımı’ndan Nicolas Edet,üçüncülüğü de Israel Premier-Tech Takımı’ndran Patrick Bevin elde etti.

 

 TUR YARIN SONA ERİYOR 

 

1303 kilometre süren 57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) yarın koşulacak 141.1 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek. Sabah 08.15’te Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin önünden start alacak bisikletçiler, yine aynı yerde finiş yapacaklar.  

 

İSTANBUL’DA TRAFİĞE KAPANACAK YOLLAR   

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun son etabı olan İstanbul – İstanbul etabı, 17 Nisan 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı