Girişimci Kadınlar Mikro Kredilerle Destekleniyor

Girişimci Kadınlar Mikro Kredilerle Destekleniyor

Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı’nın (BMZ) finansal desteği ile Sparkassenstiftung for International Cooperation (Sparkassenstiftung) tarafından yürütülen “Türkiye’deki Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Finansal Katılımı” projesi kapsamında yetkililer, Türkiye Ülke Temsilcisi Jörg Teumer, Finansal Sektör Koordinatörü Amine Malik ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) İç Anadolu Bölge Koordinatörü Ahmet Yılmaz Konya’daki mikro girişimcilere ziyarette bulundu.

13 Temmuz 2021 - 15:48

Kredi dağıtım töreni için Konya’ya gelen Müsteşar Sülzen ve Ülke Temsilcisi Teumer, Türkiyeli ve Suriyeli mikro girişimcilerle mevcut ihtiyaçları üzerine konuştu, girişimcileri iş yerlerinde ziyaret etti.  Heyet, ziyaretlerinin ardından Konya İl Göç İdaresi Müdürü Zeki Afşin Buzcu ile görüşerek, Konya’da yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik ekonomik fırsatların desteklenmesini hedefleyen programlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Girişimciler Mikro Kredi ve İş Oyunu Eğitimleriyle İşletmelerini Büyütüyor

Sparkassenstiftung’un “Türkiye’deki Mülteciler ve Ev Sahibi Toplulukların Finansal Katılımı” Projesi kapsamında, bugüne kadar 1454 iş fikri olan dar gelirli kadın girişimciye hiçbir teminat ya da kefalet istenmeden mikro kredi imkanı sağlandı. Sparkassenstiftung Türkiye ve Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) iş birliği ile Suriyeli kadınlara ilk defa kredi imkanı sağlanırken, girişimciler iş ve finans okuryazarlığı eğitimleri ile de işletmelerini sürdürülebilir hale getiriyor. German Sparkassenstiftung, tüm dünyada uzman olduğu alanlardaki deneyimini ve finansal hizmetlerin sağlanması konusundaki desteğini, Sparkassenstiftung Türkiye Temsilciliği aracılığı ile hedef kitlesiyle buluşturmaya devam ediyor. Girişimciler için sağlanan mikro kredi imkanının yanı sıra German Sparkassenstiftung’un yenilikçi bir öğrenme deneyimi sağlamak amacıyla oluşturduğu ‘oyun’ temelli eğitim modülleri ile de potansiyel ve mevcut girişimcilere işletmelerini büyütme imkanı sağlanıyor.  Mikro İş Oyunu, Birikim Oyunu ve diğer eğitimleri ile Türkiye’de bugüne kadar 1789 potansiyel ve mevcut girişimciye ulaşıldı. 90'dan fazla ülkede, 108 binden fazla katılımcıya 5 binin üzerinde eğitim veren German Sparkassenstiftung, Türkiye'deki hedef kitlesi için yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere iki farklı yöntemle sunduğu oyun temelli eğitimlerle ulaşmayı ve girişimcilerin finansal ve iş okuryazarlığını artırmayı hedefliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0