Gökyüzüne dokunmak isteyenler Acıgölde buluştu

Gökyüzüne dokunmak isteyenler Acıgölde buluştu

Konya'nın Karapınar ilçesinde   masmavi suyuyla öne çıkan Acıgöl bölgesi  "Gökyüzüne dokunmak" isteyen yamaç paraşütü tutkunlarını ağırladı.

24 Haziran 2021 - 18:54

Yurdun çeşitli illerinde gelen 20 paraşüt tutkunu Acıgöl bölgesinde keyifli uçuşlar gerçekletirdi.

Yamaç paraşütü için her yönü ile dikkat çeken Acıgöl  yamaç paraşütü tutkunlarının uğrak yeri haline geldi.

İniş yapılan zeminin uygun olması taş ve sert cisimlerin olmaması ve rüzgârın elverişli olmasını fırsat bilen adrenalin tutkunları, yüzlerce metre yükseklikte güzel manzaranın tadını çıkarıyor.

Yamaç paraşütü tutkunları Acıgöl’ün eşsiz manzarası karşısında farklı uçuş deneyimler yaşıyor.

Yıllardır profesyonel  olarak yamaç paraşüt sporu ile uğraşan Mustafa Ulutaş,” Karapınar yamaç paraşütü tutkunu arkadaşlarla bir araya geldik.Karapınar,Karacadağ ve Göbektaşı bölgesinde  uçuşlar gerçekleştirdik. .Burası Bu spor için son derece uygun . Termikler  çok uygun.Öğrencileri için güzel yer.İnişler için zemin harika.Tek  eksiği  yol Acıgöl yanındaki Gödebektaş2ın yol eksikliği” dedi.

Kadın  Pilot Esra Sarıaslan ise,” Karapınar uçuşlar için son derece uygun.Keyifli uçuşlar yaptık.İlkokulu yaşlarında Fethiye’de Yamaç paraşütü yapanları görmüştüm.O zaman bu sporu yapmaya karar vermiştim.Kadınlarında bu sporu yapması gerekir.Çok farkı bir duydu” dedi.

Kafilenin en küçüğü olan 15 yaşındaki Mustafa Uğurlu 3 yıldır gökyüzüne uçtuğunu kaydederek babamla ile  birlikte  bu sporu yapıyorum 3 yıldır uçuyorum.Burada ilk defa uçtum.Yamaç paraşütü yapan herkes buraya gelmeli” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Kasımpaşa maçında Zorbay Küçük düdük çalacak
Kasımpaşa maçında Zorbay Küçük düdük çalacak