Çanakkale destanını yazan şanlı ordumuzu minnetle anıyorum"

İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit, yayınladığı mesaj ile Çanakkale Zaferi'nin 104. yılını kutladı


Çanakkale destanını yazan şanlı ordumuzu minnetle anıyorum

İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Türk ve dünya tarihine damga vuran en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin şanlı hatırası olarak insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu dile getiren Yiğit, “Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünü kutlarken, bu uğurda canlarını vermiş, mukaddes vatanımızın korunması ve bağımsızlığı için asla dönmeyi düşünmeyip, canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Yiğit, “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum sözleriyle Çanakkale destanını yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diyerek, Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutladı.