Çocuklar geleneksel oyunlarla stres attılar

Bir yılı aşkın bir süredir pandeminin çocuklar üzerindeki  etkileri konuşulurken,  Melikşah Anaokulu minikleri geleneksel çocuk oyunlarıyla buluştu.


Çocuklar geleneksel oyunlarla stres attılar

Yaklaşık 15 aydır pandemi dolayısıyla evlerinde oyun oynama ve hareket kısıtlılığı yaşayan çocukların bol hareketli oyunlar oynayarak sosyal-duygusal ve motor becerilerinin gelişimlerini desteklemek  için Melikşah Anaokulu, geliştirilen bir projeyle çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla buluştu. Bu projeyle teknolojinin kucağına doğan “Z kuşağı” çocukların, “X ve Y kuşağı” ebeveynleri  ile zengin bir medeniyet kültürü olan Anadolu’nun kültürüyle harmanlanmış   geleneksel oyunlar aracılığı ile ortak zaman geçirmelerine olanak sağlandı.

Bir eTwinning projesi olan “Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” Çocukların üretkenlik, sosyallik, yaratıcılık, liderlik ve işbirlikçilik gibi birçok alanda gelişimlerini destekliyor. Projenin Kuruculuğunu üstlenen Melikşah Anaokulu öğretmenlerinden Nihal Gökçe, projeyi Aydın, Karabük, Mersin, Afyon ve Malatya’daki paydaşları ile birlikte yürüttüler. Projenin çocuklar üzerindeki olumlu gelişimlerini tespit ederek uluslararası bir dergide makale yayınlayarak başarılı sonuçlar elde ettiler. Finalde, çocukların aileleri ile ürettikleri oyuncaklarla sanal bir müze oluşturdular. Sanal Müze için linke tıklayınız…

https://www.emaze.com/@AOTORWCFQ/gallery