Küçükdağ: Soykırım iddiası Türkiye düşmanlığıdır

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımlaması üzerine tepki gösteren Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, ABD Başkanının soykırım iddiasının tarihi öğrenme çabası değil, Türkiye düşmanlığı olduğunu söyledi.


Küçükdağ: Soykırım iddiası Türkiye düşmanlığıdır

Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Adına bir açıklama yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, ABD politikalarının seyrine bakınca, bu düşmanca ifadenin daha anlaşılır olduğunu belirterek,   “ABD Başkanı Biden, 1915 olaylarını soykırım gören demecini verdi. Daha önce sürekli, Ermenice “büyük felaket” anlamında “Meds Yeghern” kavramını kullanan ABD başkanları içinde, soykırım ifadesini ilk defa Biden’ın kullanması hangi anlama gelmektedir? Yoksa bu demeç, vitrindeki kolay yönlendirilebilen bir bunağın hezeyanı mıdır? Bunlar değilse açıklama, Türkiye ile ilgili yöneliş ve politikaların 24 Nisan münasebeti ile teyiden yansıtılması mıdır? Uzun hayatı boyunca Biden’ın, Osmanlı Türkçesi veya Ermenice belgeler arasında hummalı bir araştırma yaparak gerçekleri ortaya çıkardığını kimse söyleyemeyecektir. Türkiye’ye karşı son yıllardaki ABD politikalarının seyrine bakınca, bu düşmanca ifade, daha anlaşılır olmaktadır. Baştan bu yana Türkiye aleyhindeki terör örgütlerini destekleyen, yönlendiren, çok yönlü çevreleme politikasını sürdüren, devletimizi vatanını, havasını savunamaz ve bağımlı halde tutmak isteyen ABD politikalarının, 24 Nisan vesilesi ile bir daha Türkiye düşmanlığının yansıtılmasıdır. Türkiye’yi çökertmek üzere terör odakları ile kirli ilişkileri açığa çıkıp gizlenemez hale gelen ABD, artık o hasım yüzünü saklama gereğini duymamaktadır. S-400 gibi vatan savunmasının en doğal donanım edinme tavrını cezalandırma yönelişi, bağımsız cumhuriyet anlayışı ile asla telif edilebilecek bir tutum değildir. Suriye, Irak, Yunanistan üzerindeki Türkiye’ye dönük askeri üsler kurması, yakın geleceğe dönük kanlı-kirli hesaplarının olduğunu göstermektedir. Gelişmeler, ABD’nin dost, müttefik değil, düşman olarak tavır alınması gereken bir ülke olduğunu meydana çıkarmaktadır. Vatan, iş işten geçtikten sonra savunulmaz. Türkiye’nin ABD karşısında çok yönlü bir tedbir geliştirme zamanı gelmiştir, geçmek üzeredir” dedi.

ABD’nin tavrı, insani erdem olarak değerlendirilemez

Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ ABD’nin soy kırım iddiası tavrının insani bir erdem olarak değerlendirilemeyeceğine dikkat çekerek, “ABD’nin 106 yıl önceki, geçmiş acı olaylar üzerinden ortaya koyduğu tavrı, insani erdem olarak değerlendirilemez. Kendi eli kanlı olan bir ülkenin, kuzu postuna bürünüp açıklama yapması, ancak mandacıları ve zekâ özürlüleri tatmin edebilir. ABD, 1915’ten çok daha sonra ve yeni olan Hiroşima, Nagazaki’de yakıp kül ettiği, çoluk-çocuk demeden öldürdüğü on binlerce masumun, Vietnam’da, Afganistan’da, Felluce’de, Bağdat’ta döktüğü kanların, Ebu Garib Hapishanesi, Guantanamo gibi işkence merkezlerinde tükettiği canların hesabını vermeden, başka ülkelerin tarihi ile ilgili söz söyleme hakkına sahip olamaz. ABD’nin, soykırım açıklaması yapmadan önce yüzünün kızarıp, kendi tarihine mevcut tavrına bakması gerekmez midir?  Osmanlı ülkesini yangın yerine çeviren Ermeni isyanlarını, Ermeni silahlı terör örgütlerinin saldırılarını, Rus ordusu içindeki faaliyetlerini, Osmanlı ordusu gerisindeki düşmanca çalışmalarını görmezden gelmesi, hakşinaslık mıdır? ABD yönetiminden insani tavır beklemek beyhudedir. Bu açıklamamız, ilişkide bulunduğumuz bir ülkenin anlayış ve politik yönelişinin anlaşılması içindir. Türkiye varlığını, ABD ile korumak durumunda değildir. Her yönden güçlü ve ileri olmak zorundadır. Dün Anadolu’yu manda altına almak için gelenler ve davetçileri, bugün manda zihniyetini parçalayan bir Türkiye yükselişini hazmedemeyip her türlü terör ve engelleme çalışmaları ile durdurmak istemektedirler. Asil milletimizin bu kirli yönelişi görmesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz” diye konuştu.