Kılca:Anne sevgisi dünyanın en değerli sevgisidir

Türk milletinin en zor zamanlarında yaşanan nice kahramanlık destanlarında fedakâr ve cefakâr anneler ile onların yetiştirdiği kahraman evlatların izi olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Peygamber Efendimizin ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır' hadis-i şerifiyle payelendirdiği anne sevgisi, dünyadaki en değerli sevgidir” dedi.


Kılca:Anne sevgisi dünyanın en değerli sevgisidir

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü tebrik etti.

Evlatlarını canından bir parça olarak gören ve tüm hayatını karşılık beklemeden harcayan anneleri hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin adı olarak niteleyen Başkan Hasan Kılca, Peygamber Efendimizin ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır' hadis-i şerifiyle payelendirdiği anne sevgisinin dünyadaki en değerli sevgi olduğunun altını çizdi.

Hasan Kılca’nın Anneler Günü mesajı şu şekilde;

“Dünyaya gözlerimizi ilk açtığımızdan itibaren sevgisiyle, şefkatiyle, merhametiyle bizleri kucaklayan, hayatını çocuklarına adayan her anımızda yanımızda olan ve hakkı hiç ödenemeyecek olan annelerimizin bu özel gününü kutluyorum. Sevgiyi temelde ele alan annelerimiz, bizler için dünyanın en kıymetli varlıklarıdır. Anne sevgisini kalplerinde yaşatabilenler için yılın bir günü değil, yılın her günü Anneler Günüdür. Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluğu üstlenen annelerimize gönül borcumuz hiçbir zaman tükenmez. Annelerimiz, yetiştirdikleri kuşaklarla toplumun biçimlenmesinde en büyük rollerden birini üstlenmektedir. Bu yönüyle annelik, yalnız aileyi değil, tüm toplumu ve insanlığı ilgilendiren evrensel boyut kazanmaktadır. Mutluluğumuzla mutlu olan, üzüntümüzle kederlenen annelerimizin yüzünü güldürmek, onların gururlanacağı birer evlat olmak boynumuzun borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle; şehit anneleri başta olmak üzere, gecesini gündüzüne katarak bizlere her türlü fedakârlığı karşılıksız yapan bütün annelerimizin ‘Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum. Annelerimizin sevgi ve şefkat dolu ellerinden öpüyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”