TSYD'den Ahmet Şan'a kınama

Türkiye Spor Yazarları Derneği Kony a Şube Başkanı Murat Dönmez, Konyaspor'un eski başkanlarından Ahmet Şan'ın  son değerlendirmeleri içerisinde yer alan 'Dayaktan korkan güzide basınımız" cümlesini asla kabul etmediklerini, Konya basının her servisinde çalışan meslektaşlarımızın meslek aşkı ile  büyük özveri içerisinde zor şartlar altında görevlerini büyük bir aşkla yaptıklarını açıkladı.


TSYD'den Ahmet Şan'a kınama

Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, Konyaspor'un eski başkanlarından Ahmet Şan'ın  son değerlendirmeleri içerisinde yer alan 'Dayaktan korkan güzide basınımız" cümlesini asla kabul etmediklerini, Konya basının her servisinde çalışan meslektaşlarımızın meslek aşkı ile  büyük özveri içerisinde zor şartlar altında görevlerini büyük bir aşkla yaptıklarını açıkladı.

Dönmez yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Konya spor basının önceliği her zaman Konyaspor olmuştur. Yazılması gerekenler dün olduğu gibi bugünde yazılmış, yarında yazılacaktır. Konyaspor'un menfaatleri önceliklidir.  Sayın Ahmet Şan, her zaman olduğu gibi, yine okumamış, yine izlememiş programlar üzerinden kulaktan dolma bilgilerle açıklama yapmış, kendini kurtarmak için de Demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan basına ahlaksızca dil uzatmıştır. Konyaspor'un başarılı olduğu dönemde, Sayın Ahmet Şan ile ilgili yayınlanan haberler, programlar da ortadır. Sayın Şan'ın, Konyaspor üzerinden basın mensuplarına 'Dayaktan korkan güzide basınımız" demesi içine düştüğü acziyetin, kendisi için bir makam peşinde koştuğunun bir göstergesidir. Konya'da görev yapan tüm meslektaşlarımız korkusuzca görevlerini ifa etmekten hiç bir zaman geri durmamış geri de durmayacaktır. Sayın Şan, korkusuzca görevini yapan gazeteci görmek istiyorsa etrafına bakması yeterlidir.  Söylenen bu sözü 'Kötü söz sahibine aittir" atasözünden  yola çıkarak aynen iade ediyor, Sayın Ahmet Şan'ı edebe davet ediyoruz."