Karapınar da bir Obruk daha..!

Konya'nın Karapınar ilçesinde yeni bir obruk daha meydana geldi. İlçenin Reşadiye mahallesi Güllükuyu mevkisinde oluşan obruk 3 metre çapında ve yaklaşık 65 metre derinliğinde olduğu tespit edildi.


Karapınar da bir Obruk daha..!

Obruk’un oluştuğu tarlada su borularını yerleştiren  Bekir İlhan  sulama  borularını çalıştırmak için dedesinin diğer tarlasına  gidip  30 dakika sonra döndüğü  tarlada obruk ile karşılaştı.
Obruk  tarlada çalışan bir işçi tarafından fark edildi. Uzaktan tarla içerisinde farklı bir şeyler olduğunu gören ancak korku ile ilk önce yanına yaklaşamayan  17 yaşındaki Bekir İlhan, daha sonra yanına yaklaştığında  çukurun obruk olduğunu  fark etti.
Bir süre panikleyen Bekir İlhan dedesi ve tarla sahibi olan Bekir İlhan’a(69)   durumu anlattı.
Korku ve endişeye yaratan obruk’u görmeye gelenler obruğu merak edip yanına yaklaşmaya çalıştı.
Obruk Reşadiye mahallesi Güllükuyu mevkisinde Bekir İlhan’a ait tarlada 2 gün önce yonca biçildiği ve balyaların  yapılıp kamyonlara yüklendikten sonra meydana geldiği Tarlada  işçilerin çalıştığı sırada  olmamasının büyük bir faciayı da önlemiş oldu.
Obruk’u ilk gören torun Bekir İlhan,büyük korku ve panik yaşadığını belirterek 
"Akşam saatlerine kadar tarlada çalıştım. Tarla içerisinde obruk yoktu. Sabah erken saatlerde kalktım.Sulama borularını değiştirdim.Diğer tarlaya gidip geldim. Kısa bir süre sonra da geldiğim de  tarlanın ortasında farklılık gördüm. Yanına yaklaşmaya çalıştım. Korktum. O bölgeye  ulaştığımda obruk olduğunu gördüm ve dedeme haber ettim. Tarlada Yonca ekiliydi. Bir kaç gün önce  onun hasadı yapıldı ve balyalar yapıldı. Obruğun olduğu tarlada Kamyon ve işçiler vardı. Allah’tan o sırada oluşmadı. İnsan korkuyor” dedi.